Israel – Colosul care se trezeste

Israel – Colosul care se trezeste dintr-o lunga adormire ca sa sfarseasca istoria prafuita de pacat si sa inceapa o noua era – Regatul Cerurilor

“Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, sa va uitati in sus, si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie…” Luca 21:28

Privind panoramic peste evenimentele care se succed la nivel global cu o repeziciune atipica zilelor noastre, remarcam cu uimirea inocentilor cum toate energiile lumii converg in jurul misticului si tainicului tinut al Israelului, de parca toata aversiunea acumulata in intreaga istorie ar vrea sa se descarce odata pentru totdeauna acolo in Ierusalim, in eternal “Oras al pacii”; ca sa mai tina macar si pentru ceva vreme inchis in temnita istoriei, “Colosul” arhaic de trezirea caruia se leaga sfarsitul acestei ere prafuite de pacatul omului.

Ce se intampla acum sub ochii nostrii nu ar trebui sa uimeasca insa pe nimeni, caci nimic nu este la intaplare, nimic nu vine din hazard, ci totul se aseaza magistral pe “tabla de sah” a istoriei dupa un plan meticulous si bine stabilit din vremuri imemoriale; detalii care culmea ne-au fost prezentate in amanunt in stravechea colectie de carti antice ale evreilor, cunoscuta lumii moderne sub numele Biblia, si care insiruia pe paginile sale ingalbenite de vreme evenimente care se intampla acum ad-literam, fara nici o bresa, fara nici o eroare de parca ar vrea sa dea o “palma” morala tuturor “priceputilor iluminati” care au incercat de-a lungul istoriei sa o duca in derizoriu.

Implicatiile evenimentelor actuale anticipate inca din momentul deciziei Presedintelui Statelor Unite ale Americii de a-si muta Ambasada la Iersuaim, o decizie la care s-a raliat fara sa clipeasca, surprinzator pentru multi si Romania, sunt colosale.
Chiar daca pentru unii strategi nu este inca vizibil, macro-planul dupa care istoria isi insira evenimentele isi pune incet dar sigur bazele ultimului sau act, unul in care toate armatele lumii conduse de cel cunoscut traditional sub numele de Anticrist se vor strange intr-o incorsetare nebuneasca chiar acolo in Israel ca sa se lupte culmea, impotriva lui Dumnezeu, o entitate careia incearca acum din rasputeri sa-i nege existenta.

Background-ul intrarii sale in lume este pregatit si se regaseste in macro-criza economica si socio-politica care se instaleaza pe zi ce trece la toate nivelurile societatii contemporane, caci recunoasterea initiala a Anticristului va fi aceea a unui “guru” capabil sa rezolve toate problemele umanitatii.

Pentru ca acest ultim tiran al istoriei sa intre insa in scena trebuie ca mai intai Israel, “colosul” adormit de veacuri, sa se trezeasca si sa isi reia locul central in planul lui Dumnezeu si totodata pe tabla de sah a sfarsitului de veac (conform Romani 10 si 11 coroborat cu 2 Tesaloniceni 2) iar mai apoi sa isi reconstruiasca Templul la Ierusalim (Matei 24), elemente care nu pot fi puse in practica fara un control autoritar si suveran asupra teritoriilor istorice ale Israelului, detalii care se stabilesc chiar in aceste zile sub ochii nostrii.

Un alt detaliu de importanta majora si care le scapa multora din vedere este ca in vremea in care se vor intampla toate aceste evenimente, conform 1 Tesaloniceni 4 si 2 Tesaloniceni 2, Biserica lui Hristos va fi rapita la cer, un eveniment considerat fantezist si ciudat, poate prea arhaic si prea greu de digerat pentru mintile postmoderne ale generatiei neo-atheiste contemporane.

Cu toate acestea insa, aceeasi carte ingalbenita de vreme care a prezentat pana acum in avans si fara eroare intreaga istorie a omenirii ne spune ca a venit vremea mult asteptata de atatea generatii, vremea in care-l vom vedea fata in fata pe Dumnezeu.

Adoptand asadar o logica simpla si la indemana tuturor, intelegem ca suntem in clipa in care trebuie sa ne scuturam hainele prafuite ale istoriei si ridicandu-ne capetele sa ne pregatim sa-l intalnim pe Dumnezeu; Acela a carui reintoarcere este iminenta.

“Ferice de poporul care cunoaste sunetul trambitei, care umbla in lumina Fetei Tale, Doamne! El se bucura neincetat de Numele Tau si se faleste cu dreptatea Ta. Caci Tu esti fala puterii lui; si, in bunatatea Ta, ne ridici puterea noastra.” Psalmul 89:15–17

Fiti binecuvantati!
Pastor Florin Antonie

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Israel – Colosul care se trezeste

Comentariile sunt închise.