Ziua a 6-a din 30 de zile de rugăciune: Malaezii Pattani

Malaezii Pattani sunt o comunitate etnică strâns închegată din provinciile din sudul Thailandei. Sunt un popor musulman devotat, fiind urmașii malaezilor care au îmbrăţişat Islamul încă din secolul XIV. Datorită credinței lor islamice, poporul Pattani are o identitate distinctă în Thailanda, națiune compusă în principal din budiști și animiști.

Mulţi dintre cei două milioane de malaezi Pattani locuiesc în zone rurale, în sate, urmând ocupația tradițională a pescuitului. Meșteșugari abili, sunt foarte pricepuţi la producerea bărcilor multicolore de pescuit, numite kolae, care nu au doar rol decorativ, ci sunt folosite în viaţa de zi cu zi. Moștenirea culturală bogată include de asemenea şi producerea de îmbrăcăminte batik, având modele în culori vii și silat, arte marțiale malaeze. Mâncarea locală are o aromă unică, adesea condimentată, iar o masă poate fi o adevărată aventură culinară.

Se ştie despre existenţa puținor malaezi Pattani care Îl urmează pe Isus. Mulţi dintre aceştia luptă cu sărăcia, cu îngrijorarea cu privire la lipsa unui loc de muncă şi la neliniștea permanentă din regiune și cu dependența de droguri în rândul tinerilor.

Imaginea pescarilor Pattani lucrând ne amintește de cultura din timpul Domnului Isus. Așa cum El a chemat câțiva pescari să devină ucenicii Lui și să-L urmeze pretutindeni, și noi tânjim să vedem oameni din grupul etnic Pattani urmându-L pe Isus și devenind ei înșiși pescari de oameni.

NE RUGĂM

Ca malaezii Pattani să devină pescari de oameni dedicați.

Pentru oportunităţi prin care malaezii Pattani să își sporească venitul, să-și dezvolte meșteșugurile tradiționale și să creeze locuri de muncă pentru alții.

Pentru pacea de durată în provinciile îndepărtate din sudul Thailandei.

Aflați mai multe: Puteţi afla mai multe despre malaezii Pattani și despre cum vă puteţi ruga pentru ei şi pentru alte grupuri etnice musulmane din Thailanda pe site-ul MuslimsofThailand.org

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/05/19/ziua-a-6-a-din-30-de-zile-de-rugaciune-malaezii-pattani/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ziua a 6-a din 30 de zile de rugăciune: Malaezii Pattani

  1. Pingback: Ziua a 6-a din 30 de zile de rugăciune: Malaezii Pattani — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.