A ÎNCEPUT RĂZBOIUL ÎN SIRIA! Trump a dat ordinul de ATAC. SUA, Franța și Marea Britanie lansează atacuri asupra Siriei. DAMASCUL, LOVIT

Președintele SUA Donald Trump, a anunțat vineri că a ordonat lovituri împotriva regimului sirian ca răspuns la un atac asupra armelor chimice de săptămâna trecută.

UPDATE 5:15 – Acest val de atacuri s-a încheiat, a declarat un oficial american.

Generalul Joseph Dunford, președinte al Statului Major interarme, le-a spus reporterilor că „acest val de atacuri aeriene s-a încheiat și acesta este motivul pentru care am ieșit să vă vorbesc”.

Anterior, oficiali ai apărării SUA explicaseră clar că este vorba de o campanie susținută, care se va opri atunci când regimul sirian va renunța la folosirea armelor chimice.

UPDATE 5:10 – Cele trei ținte lovite de SUA, Franța și Marea Britanie

Președintele Statului Major interarme, generalul Joseph Dunford, a declarat că atacurile lansate noaptea trecută au vizat ținte asociate cu programul de arme chimice al regimului de la Damasc.

El a menționat care au fost țintele lovite:

– Un laborator științific din Damasc;

– Un depozit de arme chimice situat la vest de orașuș Homs;

– Un post de comandă și un depozit de arme chimice, situat în apropierea celei de a doua ținte.

UPDATE: Statele Unite folosesc rachete Tomahawk în loviturile aeriene împotriva regimului sirian și există mai multe ținte în toată țara, potrivit unui oficial american. Pe de altă parte, televiziunea de stat siriana anunță că dispozitivul său de apărare antiaeriană se confruntă cu avioane ale aliaților. Un district din Damasc, Barzeh, unde se află un laborator științific, a fost lovit.

„Am cerut forțelor armate ale Statelor Unite să lanseze atacuri asupra obiectivelor legate de capabilitățile armelor chimice ale dictatorului sirian de Bashar al-Assad”, a spus Trump într-un discurs ținut la Casa Albă, potrivit CNN.

Trump a declarat că loviturile au fost în coordonare cu Franța și Regatul Unit al Marii Britanii, adăugând că scopul campaniei este „să creeze un puternic obstacol împotriva producerii, răspândirii și utilizării armelor chimice”.

„Răspunsul american, britanic și francez combinat la aceste atrocități va integra toate instrumentele puterii noastre naționale: militare, economice și diplomatice”, a spus Trump.

Trump a adăugat că atacurile vor continua până când se va înceta utilizarea armelor chimice de către regimul sirian.„Suntem gata să susținem acest răspuns până când regimul sirian nu va mai folosi agenții chimici interziși”, a spus Trump.

Președintele a insistat, de asemenea, că SUA nu va rămâne angajată în Siria pentru totdeauna.

El le-a spus anterior echipei sale de la Casa Albă că dorește ca trupele americane să iasă din Siria în termen de șase luni.

„America nu caută o prezență nedeterminată în Siria”, a spus Trump de la Casa Albă. „Pe măsură ce alte națiuni își intensifică participarea, așteptăm cu nerăbdare ziua în care putem aduce acasă războinicii noștri”.

Trump a spus națiunii, în discursul său, că SUA „nu pot să elibereze lumea de tot răul sau să acționeze oriunde există tiranie”. El a descris Orientul Mijlociu ca fiind un „loc tulburat”. „Vom încerca să o facem mai bine, dar este un zonă complicată”, a mai spus Trump. „Statele Unite vor fi un partener și un prieten, dar soarta regiunii se află în mâinile popoarelor sale”.

Sursa: http://evz.ro/atacul-siria-trump-ordin.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la A ÎNCEPUT RĂZBOIUL ÎN SIRIA! Trump a dat ordinul de ATAC. SUA, Franța și Marea Britanie lansează atacuri asupra Siriei. DAMASCUL, LOVIT

  1. acum probabil va urma replica refugiatilor sirieni din franta si uk.

Comentariile sunt închise.