Libia – o țară unde creștinii sunt uciși cu brutalitate!

De unde vine persecuţia

Pentru creştinii din Libia, țară aflată pe locul 7 în indexul mondial de persecuție, cele două mari surse de persecuţie sunt grupările militante islamice şi crima organizată.

Creştinii reprezintă o mică minoritate, cei mai mulţi dintre ei fiind străini în căutare de lucru sau migranţi care caută o cale de a ajunge în Europa trecând Marea Mediterană.

Migranţii creştini, care provin în special din Africa sub-sahariană, au de înfruntat multă intoleranță religioasă precum şi prejudecăţi rasiale.

Libia se află într-o stare de anarhie şi război civil, ceea ce dă un imbold suplimentar grupărilor islamiste şi crimei organizate de a persecuta creştinii. În ţară există de asemenea şi o cantitate mare de presiune socială, iar familiile în care unul dintre membri se converteşte la creştinism consideră că au o datorie de a-i persecuta pe aceştia.

Citiți mai mult:

https://www.stiricrestine.ro/2018/04/07/libia-o-tara-unde-crestinii-sunt-ucisi-cu-brutalitate/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Libia – o țară unde creștinii sunt uciși cu brutalitate!

  1. Pingback: Libia – o țară unde creștinii sunt uciși cu brutalitate! — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.