Ce credea Stephen Hawking despre viața de apoi: „Este un BASM pentru oamenii care se tem de întuneric”

În 1 Corinteni 3:19,20 Biblia scrie : ”Căci înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: „El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor.” „Domnul cunoaşte gândurile celor înţelepţi. Ştie că sunt deşarte.”

Ce credea Stephen Hawking despre viața de apoi: „Este un basm pentru oamenii care se tem de întuneric”
Fizicianul a declarat în nenumărate rânduri că NU există Dumnezeu și că „lumea este rezultatul unui fenomen ce poate fi explicat științific, nu creația unei ființe supreme”. „Percep creierul ca pe un computer care va înceta să mai funcționeze atunci când componentele sale cedează. Nu există rai sau viață de apoi pentru un computer stricat; asta e doar un basm pentru oamenii care se tem de întuneric”.
În opinia sa, nici nu este nevoie să existe viață după moarte pentru ca oamenii să se comporte adecvat în timpul vieții: „Ar trebui să realizăm acțiuni cu o mare valoare”, a răspuns el când a fost întrebat cum ar trebui ca oamenii să trăiască.
Stephen Hawking spunea într-un interviu pentru El Mundo: „Înainte să înțelegem știința e normal să credem că Dumnezeu a creat Universul. Dar acum știința oferă o explicație mai convingătoare”.

Via: Paul Ion

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.