Noi începuturi, o altă lume – Madagascar

Cu mari emoții ne-am lăsat fetițele (Eunice – 4,5 ani, Elisa – 1,7 ani) dormind, în grija bunicii și am pornit într-o călătorie de două săptămâni spre o țară necunoscută. În seara zilei de 6 februarie 2018, cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns cu bine în Antananarivo, capitala țării Madagascar. Împreună cu noi au fost Virgil Dan, pastorul bisericii noastre – Eclesia din Cluj-Napoca și Marius Mureșan, un frate și prieten drag. Aici ne-am bucurat să reîntâlnim familia Șaitiș. Marcel și Ioana, împreună cu cei 3 copii, sunt misionari în Madagascar de peste 4 ani.

Pe drumul dinspre Antananarivo spre Antsirabe (180 km) am fost surprinși să vedem cât de frumoasă este țara. Câmpii și dealuri verzi, culturi de orez, plante exotice, palmieri și cerul albastru intens îți încântă privirile. Însă în mijlocul lor te izbește sărăcia cruntă, casele parcă ar fi părăsite, fără geamuri sau uși având doar pământ pe jos. Copii în haine rupte, murdari, se joacă desculți în noroi și mizerie. De multe ori animalele din România au un adăpost mai bun decât acești oameni.

După un drum de cca 5 – 6 ore, „legănați” de gropile mari și dese din asfalt, am ajuns cu bine în casa familiei Șaitiș. Familia Șaitiș este o mare binecuvântare pentru poporul malgaș. Ei se investesc în oameni, îi învață despre Dumnezeu, îi ajută și sunt un model pentru ei în viața de zi cu zi.

Kairos-ul malgașilor

Pretutindeni unde a pătruns Cuvântul Lui Dumnezeu au avut loc transformări radicale: speranța de viață a crescut, nivelul de trai s-a îmbunătățit, corupția s-a diminuat drastic.

Acum este momentul malgașilor. Evanghelia poate fi propovăduită pe stradă, în școli, chiar și în satele animiste. Nu știm cât va ține acest kairos. Dorim să vedem Scriptura luând ființă în viața malgașilor – Cuvântul Lui Dumnezeu care dă valoare oamenilor, transformă mentalitatea și conduce la maturizare în credință.

Pentru noi urmează o perioadă solicitantă, cu pregătire intensă pentru plecarea pe termen lung din Septembrie 2018. Vom călători mult pentru a împărtăși chemarea și viziunea pe care Dumnezeu le-a pus în inima noastră pentru Madagascar. Avem nevoie de susținători în rugăciune, oameni care să ne acopere spiritual, să fie o încurajare pentru noi și care să ne susțină financiar.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească credincioșia!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Noi începuturi, o altă lume – Madagascar

  1. Doamne ai mila si poarta de grija!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.