Papa Francisc și Erdogan au enunțat o poziție comună în problema statutului Ierusalimului și au condamnat poziția SUA

agnus dei - english + romanian blog

Papa de la Roma, Francisc și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan au condamnat, în urma unei discuții, decizia SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și s-au pronunțat pentru păstrarea statutului actual al orașului, a transmis luni agenția Anadolu, cu referire la administrația președintelui turc.

Pozițiile au fost enunțate în cadrul unei vizite oficiale a lui Erdogan la Vatican. Se menționează că aceasta este prima vizită a unui șef al statului turc în Statul Pontifical din 1959.

Potrivit agențieicitate, părțile au subliniat gravitatea refuzului SUA de a realiza deciziile legate de Ierusalim și iminența unor urmări negative ale politicii Washingtonului. Cei doi au subliniat de asemenea necesitatea păstrării statului actual al Ierusalimului, în conformitate cu rezoluțiile ONU și normele dreptului internaționale.

Papa de la Roma și președintele Turciei au atins și subiectul combaterii xenofobiei și islamofobiei, subliniind inadmisibilitatea asocierii terorismului cu orice religie.

Read more: https://ro.sputnik.md/religion/20180205/17113676/papa-roma-erdogan-sua-ierusalim.html

Vatican:…

Vezi articolul original 8 cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.