O INIMĂ CARE LUMINEAZĂ

Adu viață prin vorbele pe care le spui. Adu vindecarea printr-un zâmbet, printr-o îmbrățișare, printr-un mesaj, printr-un buchet de flori fără să fie o ocazie specială, printr-o lacrimă pe care nu ai mai vărsat-o demult.
Lasă ca inima să rostească viață. Las-o să pompeze iubire in orice colț, nu păstra nimic urii şi nici lucrurilor rele care ți s-au întâmplat de-a lungul vieții. Nu răspunde urâtului cu aceeași monedă, ci folosește frumusețea iertării. In primul rând, iartă-i pe ceilalți, apoi pe tine.
Iartă-te pentru timpul pierdut lângă oamenii care nu au putut să îți sădească in suflet har, iartă-te pentru eșecurile făcute ieri şi astăzi, iartă-te pentru clipele in care trebuia să pleci şi ai ales să stai şi invers. Iartă-te pentru cuvintele nerostite la timp şi pentru cele care trebuiau să fie mute pe veci. Făcând aşa, vei aduce viață in inima ta, iar interiorul se reflectă întotdeauna in exterior.
Nu lăsa ca amărăciunea să scrie acest capitol al vieții tale. Indiferent de cât de tare strigă după tine, indiferent de cât de puternică e, este un fir de praf pe lângă iubirea pe care o poți oferi dacă alegi unde să privești. Da, e adevărat, ai putea să te răzbuni. Ai putea să faci numai rău de acum încolo, să stai toată ziua încruntat şi să lovești cu pumnul in masă de fiecare dată când ai chef. Dar, ai rezolvat vreodată o problemă acționând din răutate? Ai plecat cu inima împăcată ştiind că ai rănit? Ai putut să spui că te simți liber când ai lovit atât de urât pe aproapele tău?
Adu viață in pustiu, chiar dacă majoritatea sunt acri cu tine şi abia îți întorc un zâmbet. Chiar dacă se prefac că nu le pasă, chiar dacă te înțeapă mereu, provocându-te. Nu răspunde urii cu ură, ci arată-le că este mai mare un om cu inimă decât cel care are bolovani.

– Maurizia Nicoară

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.