ESTE SCRIS: MÂNTUIRE

,,Dumnezeu… voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti (1 Timotei 2,4-6).

,,In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.” (Fapte 4,12).

,,Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14,6).

,,Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire” (Romani 10,10).

,,Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni (Efeseni 2,8).

Isus a zis: ,,Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata” (Ioan 5,24).

,,El (Isus Hristos) ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant, pe care L-a varsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, Mantuitorul nostru (Tit 3,4-6).

,,Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica (1 Ioan 5,11-13).

,,Cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o? (Evrei 2,3).

Acest articol a fost publicat în Este scris. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ESTE SCRIS: MÂNTUIRE

  1. Mantuirea este darul lui Dumnezeu pe noi. Gratis pt noi insa Dumnezeu a platit un pret imens

    Apreciază

  2. Pingback: ESTE SCRIS: MÂNTUIRE — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.