Fetelor, când ne-am împotrivit ultima dată păcatului până la sânge?

Începutul de an a fost pentru mine obositor. Mă lupt de ceva timp cu anumite lucruri, unele păcate, căderi. Și uneori ajung tot unde am fost acum mult timp. Și îmi vine să îmi trag palme. În timp ce puneam niște haine pe raft, parcă aud o voce:

”Când te-ai împotrivit păcatului până la sânge?”

Mi-a venit în minte dorința de a-mi găsi scuze, de genul: ”Păi am stat prea mult timp pe Facebook, așa că l-am închis. Treabă rezolvată.” Dar imediat a venit al doilea gând: ”L-ai închis pe acela, acum stai pe Instragram.”

Și da, seara îmi pun capul pe pernă plin de remușcări. Am avut timp, și nu l-am folosit cum a trebuit E păcat, nu?

E doar un exemplu. Unul simplu. Ideea mea e și mai simplă, de fapt, nici măcar nu e ideea mea. ”Dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l.” Și pasajul continuă. Generația noastră e una superficială, e atât de superficială că până și pocăința ne e la minut.

Doamne, ne pare rău, nu mai facem. 

Asta până imediat. Suntem ca pruncii. Le promit părinților că nu mai pun mână de borcanul cu miere, dar după două minute, iar sunt acolo.

Am primit multe mesaje în care eram întrebată cum să fac să nu cad, să nu mă întorc la vechile obiceiuri. Și spuneam câteva lucruri, dar primeam răspuns: ”Nu merge.”

Ideea e că noi nu vrem să meargă. 

Știm că a sta toată ziua pe rețelele de socializare nu ne face bine, dar tot stăm. Știm că a vorbi cu 50 de băieți în același timp, nu e spre folosul nostru, dar tot facem asta, că doar, doar tot o să cadă unul. Și mai știm că iluziile la nivelul minții sunt păcat, dar tot ne complacem în ele. Știm că o mângâiere, duce la un sărut, sărutul duce la un alt sărut, eh, știți voi continuarea.

De ce facem asta?

Pentru că toate astea au gust bun, toate astea ne dau o satisfacție de moment, dar una care ne place. Știi ce greu e să stai să citești Biblia până la 12 noaptea? Oiiioiii. Dar să te uiți la un film? Doar unul, hai să fie două. 

Oare înfrânarea poftelor nu e uciderea lucrurilor care ne depărtează de Dumnezeu? 

Citește mai mult accesând:

https://www.boradoroteea.com/single-post/2018/01/21/Fetelor-când-ne-am-împotrivit-ultima-dată-păcatului-până-la-sânge

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Fetelor, când ne-am împotrivit ultima dată păcatului până la sânge?

  1. Impresionant articol! Merita citit!

Comentariile sunt închise.