Nu uitați că „a greși e omenește” dar „a ierta e dumnezeiește”

P Odată un profesor a scris pe tablă următoarele:

9 × 1 = 7

9 × 2 = 18

9 × 3 = 27

9 × 4 = 36

9 × 5 = 45

9 × 6 = 54

9 × 7 = 63

9 × 8 = 72

9 × 9 = 81

9 × 10 = 90

Când a terminat, s-a uitat la studenți și toți au râs de profesor din cauza primei operații, care nu era corectă, iar profesorul a spus următoarele:

„Am scris prima ecuație incorect, pentru că am vrut să învățați ceva foarte important. Aceasta este o lecție pentru voi, care arată cum veți fi tratați de către alții. Vedeți că am scris corect 9 ecuații, dar niciunul dintre voi nu m-a felicitat, însă toți au râs și m-ați criticat din cauza unei ecuații pe care am scris-o greșit”.

Deci, aceasta este o lecție:

„Lumea nu va aprecia niciodată faptele bune pe care le vei face de un milion de ori, dar mereu va critica chiar și cea mai mică greșeală …”

Lecția prezentată mai sus este asemenea unei oglinzi în care se oglindește lumea în care trăim! Uneori, o singură greșeală poate să-ți schimbe viața, iar cei din jur nici să nu țină cont de toate realizările tale frumoase de până atunci!

Indiferent de statutul tău social sau aptitudinile tale, oamenii mereu vor încerca să-ți găsească defectele, punctele slabe, iar mai ales, vor aștepta să calci strâmb, să clachezi și să-ți știrbești imaginea „imaculată”.

Uneori, greșelile pe care le comitem vorbesc despre slăbiciunile noastre, alteori, aceste greșeli sunt unele involuntare și nu ar trebui tratate cu atâta atenție și critică.

Cu siguranță, oamenii merită să fie apreciați pentru faptele frumoase și bunătate din suflet și nu pentru erorile comise!
Nu uitați că „a greși e omenește” dar „a ierta e dumnezeiește”

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Nu uitați că „a greși e omenește” dar „a ierta e dumnezeiește”

  1. Anca Vasilica spune:

    Foarte frumoasa ilustratia…frumos articol..👍 O zi binecuvantata 🙌

  2. Pingback: Nu uitați că „a greși e omenește” dar „a ierta e dumnezeiește” — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.