Frecventarea bisericii in mod regulat reprezinta un mod eficient de a preveni depresia si de a imbunatati sanatatea mintala.

O echipa de cercetatori britanici si olandezi a studiat comportamentul a noua mii de persoane cu varsta de peste 50 de ani din mai multe tari din Europa. Cercetatorii au vrut sa vada in ce mod afecteaza starea de spirit a oamenilor aderarea la o entitate religioasa si efectuarea unor activitati sociale specifice.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista American Journal of Epidemiology. Cercetarea a relevat faptul ca participarea in mod regulat la biserica si implicarea in activitati educationale sau de caritate este benefica pentru sanatatea psihica a oamenilor.

Aceleasi rezultate le-au avut si persoanele care practica activitati sportive in mod regulat. Aderarea si participarea la grupuri de natura politica reprezinta un avantaj in ceea ce priveste imbunatatirea starii psihice pe termen scurt, insa pe termen lung rezultatele sunt dramatice.

Studiul a fost realizat in comun de Centrul Medical de la Universitatea Erasmus din Olanda si de Scoala de Economie si Stiinte Politice din Londra, mentioneaza acontecercristiano.

Citește mai mult accesând: http://afirmativ.com/2015/09/08/participarea-la-biserica-previne-depresia-si-imbunatateste-sanatatea-mintala-studiu/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Frecventarea bisericii in mod regulat reprezinta un mod eficient de a preveni depresia si de a imbunatati sanatatea mintala.

  1. Biserica reprezintă Trupul lui Dumnezeu

Comentariile sunt închise.