Venezuela: Un mort şi un rănit grav în urma atacului asupra unei baze militare- Dumnezeu să se îndure de această țară!

Atacul executat duminică de un mic grup rebel al armatei venezuelene asupra unei baze militare s-a soldat cu un mort şi un rănit grav în rândul insurgenţilor, a anunţat şeful armatei, generalul Jesus Suarez Chourio, care a asigurat că autorităţile au situaţia sub control, relatează agenţiile internaţionale de presă, relatează agerpres.

'Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un atac terorist, paramilitar, comis de mercenari, finanţat de dreapta şi de colaboratorii ei, de imperiul nord-american (SUA n.red)', a spus comandantul armatei venezuelene într-o intervenţie la televiziunea publică. 

Într-o înregistrare video difuzată în cursul dimineţii pe reţelele de socializare, un grup de bărbaţi în uniformă militară declară că au iniţiat o rebeliune împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro, susţinând însă că acţiunea lor nu este o 'lovitură de stat'. Ei au luat cu asalt o bază militară a unei brigăzi de blindate, aproape de oraşul Valencia, în partea central-nordică a Venezuelei. 

Grupul de insurgenţi a fost format din circa 20 de militari, dintre care cel puţin opt au fost arestaţi în urma operaţiunii prin care armata a preluat controlul asupra bazei, unde a fost de asemenea dispersat un grup de manifestanţi veniţi să susţină insurgenţii.

http://www.stiripesurse.ro/venezuela-un-mort-si-un-ranit-grav-in-urma-atacului-asupra-unei-baze-militare_1211888.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.