DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE SUA A DECIS SĂ LE INTERZICĂ OAMENILOR TRANSGENDER POSIBILITATEA DE A ACTIVA ÎN CADRUL ARMATEI AMERICANE

Donald Trump a făcut recent un anunţ care a şocat nu doar Statele Unite, ci întreg mapamondul. Preşedintele SUA a decis să le interzică oamenilor transgender posibilitatea de a activa în cadrul armatei americane, dând vina pe "costurile medicale și perturbări", anunţă The Mirror şi The Independent. Anunţul oficial a fost făcut chiar de către preşedintele Trump, pe contul său de Twitter.

''După consultări cu generalii şi experţii mei militari, vă rugăm să luaţi la cunoştinţă că guvernul Statelor Unite nu va accepta sau nu va permite persoanelor transgender să slujească în nici o calitate în armata SUA'', a scris Trump pe Twitter.

Armata a cerut o întârziere de doi ani în acest proces, dar acest lucru a fost respins.

''Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă şi totală, şi nu poate suporta povara unor costuri medicale enorme şi perturbările pe care persoanele transgender le-ar antrena. Mulţumesc'', a mai spus preşedintele american.

Decizia anunţată de Trump se înscrie într-un context de presiuni exercitate de către o parte a taberei republicane pentru a anula măsurile luate de către administraţia lui Barack Obama în favoarea persoanelor transgender, un subiect foarte polemic în SUA, în pofida unui număr foarte mic de persoane în cauză.

În iunie 2016, Ashton Carter, ministrul apărării din administraţia Obama, afirma că persoane transgender ar putea sluji în armată în mod deschis şi nu vor mai fi concediate sau separate de armată doar din acest motiv.

La începutul lunii iulie a acestui an, ministrul american al apărării, James Mattis, a anunţat că amână cu şase luni, respectiv până la 1 ianuarie 2018, deschiderea recrutării în armata SUA pentru persoane transgender, decisă de către Obama.

Potrivit Ministerului Apărării din SUA, ar exista între 2.500 şi 7.000 de persoane transgender, la o armată de 1,3 milioane de militari în activitate.

http://www.stiripesurse.ro/donald-trump-anuntul-incredibil-cu-care-a-socat-america-ce-a-decis-presedintele-sua_1209898.html

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la

  1. Puternic și hotărât om

Comentariile sunt închise.