ESTE SCRIS: Închinarea la idoli

Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. (Exod 20:4-6) (Deuteronom 5:8-10)

Dar tara lor este plina si de idoli, caci se inchina inaintea lucrarii mainilor lor, inaintea lucrurilor facute de degetele lor. (Isaia 2:8)

Omul va trebui sa-si plece in jos privirea semeata, si ingamfarea lui va fi smerita: numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea. (Isaia 2:11)

In ziua aceea, oamenii isi vor arunca idolii de argint si idolii de aur pe care si-i facusera ca sa se inchine la ei, ii vor arunca la sobolani si la lilieci; si vor intra in gaurile stancilor si in crapaturile pietrelor, de frica Domnului si de stralucirea maretiei Lui, cand Se va scula sa ingrozeasca pamantul.
Nu va mai incredeti, dar, in om, in ale carui nari nu este decat suflare: caci ce pret are el? (Isaia 2:20-22)

Dupa cum mana mea a pus stapanire pe imparatiile idolilor (unde erau mai multe icoane decat la Ierusalim si in Samaria), cum am facut Samariei si idolilor ei, nu voi face si Ierusalimului si icoanelor lui?” (Isaia 10:10-11)

1 Corinteni 10:14 De aceea, preaiubiţii mei, fugiţi de închinarea la idoli.

Galateni 5:20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,

Coloseni 2:18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,

Coloseni 2:23 au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti.

Coloseni 3:5 De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli.

2 Tesaloniceni 2:4 potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ESTE SCRIS: Închinarea la idoli

  1. Pingback: ESTE SCRIS: Închinarea la idoli — Pastor Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.