India: Un pastor penticostal din Ludhiana a fost împușcat mortal

Comunitatea creștină din Ludhiana (cel mai mare oraș din statul Punjab din Nord-Vestul Indiei), este șocată de moartea unui pastor penticostal. Acesta a fost împușcat mortal în data de 15 iulie chiar lângă biserica pe care o conducea, informează portalul World Watch Monitor.
Pastorul pe nume Sultan Masih în vârstă de 47 de ani, conducea de asemenea, o școală pentru săraci. Acesta a murit împușcat chiar în curtea bisericii Temple of God (Templul lui Dumnezeu), biserică unde Sultan era pastor principal.
Sute de creștini au ieșit duminică în stradă, 16 iulie, blocând o autostradă națională (drumul spre Jalandhar) timp de trei ore. Creștinii au stat în stradă până când poliția le-a promis că va face tot posibilul pentru ca răufăcătorii să fie prinși și duși în fața instanței.
„În fiecare sâmbătă după ce pastorul termină pregătirile sale pentru serviciul de duminică, la ora 20:30, iese în curtea bisericii. Și în acea sâmbătă, Sultan ieșise afară și, ca de obicei, vorbea cu oamenii pe care îi întâlnea. În jurul orei 20:45, doi indivizi pe motocicletă, l-au împușcat în picior, față și piept, de la o distanță foarte mică,” a mărturisit Paul Tamizharasan pentru World Watch Monitor.
Masih a fost pastor la această biserică timp de 20 de ani. O altă lucrare pe care o avea era cea a sprijinirii unei școli pentru nevoiașii din biserică.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2017/07/24/india-un-pastor-penticostal-din-ludhiana-a-fost-impuscat-mortal/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.