Un suflet nobil

„Un suflet nobil este ceva greu de găsit. Este o adevărată comoară rară. Un suflet nobil prea puțin se consideră pe el bun, cât îi vede pe ceilalți ca fiind buni. Un suflet nobil nu îl vei găsi în mijlocul atenției sau a laudelor. Îl vei găsi singur și retras de ochii lumii, înconjurat eventual doar de un prieten bun…probabil, un alt suflet nobil… Un suflet nobil nu este acea persoană super populară și admirată de toți. Ci acea persoană tăcută, pe care faptele, și nu vorbele o înalţă. Un suflet nobil nu pleacă niciodată de acasă fără o doză mare de răbdare, bunătate și buna dispoziție. În drumul său, întâlnește fel de fel de oameni, dar pe toți el îi acceptă așa cum sunt și le oferă câte o rază de speranță fiecăruia. Un suflet nobil gaseste 10.000 de motive de bucurie și de mulțumire, chiar și într-o zi morocănoasã. Un suflet nobil se minunează de toată creația lui Dumnezeu și îi este recunoscător Acestuia. 

Chiar și atunci când este atacat de săgeți usturătoare, vorbe urâte, batjocuri, bârfe, amenințări, un suflet nobil răspunde cu bunătate și compasiune, îi iartă și se împacă cu toată lumea. Un suflet nobil nu gândește niciodată de rău pe aproapele său, nu se comporta necuviincios, nu sapă groapa altuia, nu urăște și nu asupreşte pe nimeni. Ci dimpotrivă, un suflet nobil dă mai mult decât i se oferă, iubește mai mult decât este iubit, iartă mai multe decât ar trebui și răsplătește mai mult decât te-ai așteptat.

Un suflet nobil este un prieten loial, un frate și un sfătuitor adevărat. Sa stai pe lângă un suflet nobil este o onoare, dar SĂ FII un suflet nobil este o BINECUVÂNTARE.

Sursa: Internet

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un suflet nobil

  1. Trebuie sa raspandim mireasma sfanta a Evangheliei

Comentariile sunt închise.