VOLOHII DIN POROSHKOVO 


VOLOHII DIN POROSHKOVO : O comunitate de români rătăcită, de secole, în Ucraina, probabil cea mai izolată comunitate românească din lume

Dacă ați auzit cum trăiesc rromii din Pata Rât, lânga groapa de gunoi de lângă orașul Cluj, cam așa trăiesc pe văi și între munți, în regiunea Transcarpatia, o mare parte din comunitatea de volohi pe care i-am vizitat aceste zile în Ucraina.

Fiecare familie are în medie 6-8 copii, părinții sunt plecați cu lunile la muncă în alte orașe din Ucraina sau i-au abandonat. Se estimează că sunt câteva mii de copii în această situație.

Copiii au rămas fără nici un ajutor financiar, fără asistență medicală și fără hrană, trăind din mila altora de pe o zi pe alta..

Autoritățile locale sau ucrainenii nici nu vor sa audă de ei, îi consideră rromi săraci și analfabeți, dar EI SUNT ROMÂNI !!

Personal nu am auzit de vreun program de integrare socială din partea statului ucrainean. O soluție ar fi un ajutor UNICEF sau ajutorul altor fundații umanitare  care să facă ceva concret pentru acești copii.

Sursa: Paul Ion 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.