Transformă bobul de nisip în perlă

Am citit ceva incredibil. Scoica produce acele perle extrem de valoroase din fire de nisip care pătrund în interiorul celor două părți formate din calciu dur. Firul acela de nisip produce în interiorul scoicii aceeași senzație de iritare pe care noi o simțim când ne intră nisip în ochi. 
Atunci, scoica îmbracă firul acela de nisip care o deranjează în zeci de straturi fine din material din care își confecționează propria carapace. 
Astfel, din nisip, ea face perle care pentru noi oamenii sunt o capodoperă, ceva extraordinar de prețios. 
Așa ar trebui să fim noi creștinii. Din orice lucru banal trebuie să facem ceva de valoare, din orice situație „iritantă”, deranjantă, dureroasă chiar, ar trebui să facem ceva prețios pentru noi și pentru alții. 
Cristos a făcut din cel mai sadic instrument de tortură al lumii, din cruce, a făcut simbolul suprem al iubirii și al sacrificiului. Azi pentru noi crucea nu mai înseamnă teroare, ci iubire. 
Dacă tu nu schimbi nimic în jurul tău, ci răul rămâne rău, ura rămâne ură, indiferența rămâne indiferență și violența râmâne tot violeță atunci nu L-ai cunoscut pe Cristos, Cel ce schimbă banalul în extraordinar, demonizatul în predicator, hoțul în om cinstit, curvarul în om credincios familie, criminaulul în om pașnic și păcătosul în sfânt. 
Doamne ajută-ne să te cunoaștem!

Tony Berbece

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.