Donald Trump îi înțeapă pe birocrații UE: O Polonie puternică este o binecuvântare pentru Europa și o Europă puternică este o binecuvântare pentru lume. În poporul polonez vedem sufletul Europei

Polonia este inima geografică a Europei, dar ceea ce este mai important e că în poporul polonez vedem sufletul Europei, a afirmat președintele Donald Trump în Piața Krasinski din Varșovia, unde a susținut primul său discurs public în Europa. Mii de polonezi au asistat la discursul rostit de liderul american.
„Exemplul stabilit de Polonia este cu adevărat magnific. Acum, Polonia este unul dintre cei mai devotați membri ai NATO și a ocupat locul de națiune puternică și liberă în Europa. O Europă puternică este o binecuvântare pentru Occident și pentru lume”, a spus Trump.
Statele Unite iubesc Polonia și îi iubesc pe polonezi. O Polonie puternică este o binecuvântare pentru Europa și o Europă puternică este o binecuvântare pentru lume”, a continuat liderul de la Casa Albă.

 

„Națiunea voastră este măreață pentru că spiritul vostru este măreț și spiritul vostru este puternic”, și-a continuat Trump discursul rostit în Piața Krasinksi din Varșovia, în care se află monumentul ce amintește de revolta locuitorilor capitalei poloneze împotriva ocupației naziste. 

 

Trump a subliniat că pentru extinderea apărării în țările occidentale este necesar un angajament de voință, nu doar de bani.

 

„ Întrebarea fundamentală a vremurilor noastre este dacă Vestul dorește si are vointa de a supravietui.Cuvintele sunt ușoare, dar acțiunile contează. Pentru protecție, toată lumea trebuie să știe că Europa trebuie să facă mai mult. Suntem motivați să protejăm civilizația în fața celor care vor să o submineze și să o distrugă? Putem avea cele mai mari economii și cele mai puternice arme, dar dacă nu avem familii și valori puternice atunci vom fi vulnerabili și nu vom supraviețui”, a mai spus Trump.

Citiți mai mult accesând: 

http://m.activenews.ro/externe/Donald-Trump-ii-inteapa-pe-birocratii-UE-O-Polonie-puternica-este-o-binecuvantare-pentru-Europa-si-o-Europa-puternica-este-o-binecuvantare-pentru-lume.-In-poporul-polonez-vedem-sufletul-Europei-144487

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.