Să ne rugăm pentru VENEZUELA! Anterior blocării parlamentului, zeci de persoane, unele mascate sau înarmate cu bâte, au pătruns în grădinile legislativului și au aruncat petarde, creând haos, au constatat jurnaliști ai agenției menționate. Grupul de manifestanți se afla în fața clădirii pentru un protest față de opoziție, majoritară în Parlament de la începutul lui 2016, când au profitat de o întrerupere a ședinței pentru a forța poarta de acces și a ajunge până pe culoarele Adunării Naționale.

Încăierarea generală care a urmat, între susținătorii guvernului și deputați ai opoziției, s-a soldat cu rănirea a șapte parlamentari și a mai multor angajați ai legislativului.

Deputații, jurnaliștii și angajații sechestrați în Adunarea Națională, din centrul capitalei venezuelene, după pătrunderea în cursul dimineții a circa o sută de protestatari favorabili guvernului chavist, au putut să iasă miercuri seara. Înarmați cu scuturi, polițiști și soldați au format un cordon la ieșirea din parlament pentru a separa persoanele eliberate de susținătorii prezidențiali, dintre care unii s-au repliat pe străzile învecinate.

Manifestanții pro-Maduro și-au justificat blocarea clădirii legislativului ca un răspuns la blocarea străzilor de către opoziție de la începutul lui aprilie.

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a negat orice implicare: „Condamn absolut aceste fapte. Nu voi fi complice la nicio violență”, a spus acesta.

Sursa: https://www.dcnews.ro/mobile/549098

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.