Evanghelizari jungla MANAKARA


BUCURIA DE A VESTI EVANGHELIA IN DIFERITE GRUPURI ETNICE
Una dintre lucările care ne-a marcat puternic în Madagascar a fost aceea de a lucra cu sate din triburile așezate în locuri foarte izolate, în jungla din regiunea Manakara: Bara, Antemoro, Betsileo, Antaifasy, Zafisoro sau Antambahoaka.
RITUALURI ALE RELIGIEI ANIMISTE ÎN MADAGASCAR
Ca și religie sunt animiști. Ei se închină la spiritele strămoșilor, la dumnezei locali, la diferite duhuri demonice.
Vrăjitoria, tehnicile woodoo, incantațiile aduc multă durere și blestem peste unii dintre ei, iar vracii dețin puterea în triburi alături de regii locali.
Ca să obțină ploi, recolte bogate, bunăstare peste sate și familiile lor, aduc sacrificii de animale, în fiecare an, iar în cazuri disperate jertfesc chiar oameni. O vacă, simbolul prosperității, este sacrificată, iar sângele curs îl toarnă pe altarul de piatră al satului, închinându-l unui dumnezeu. Pot aduce și alte sacrificii, cum ar fi porcii sau găinile.
Vracii cheamă spiritele să primească sacrificiul prin incantații și jocuri, iar capul animalului îl fixează în stâlpul care îl reprezintă pe dumnezeul căruia i-au adus închinare.
OAMENII LOCUIESC ÎN ENCLAVE PIERDUTE ÎN JUNGLĂ

La acești oameni se ajunge foarte greu, pentru că sunt izolați în sate din junglă sau savană, iar drumuri practic nu există.

Citiți mai multe accesând :

http://misiunemadagascar.ro/evanghelizari-jungla-manakara/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.