Coreea de Nord: Persecuții violente împotriva creștinilor


Autoritățile din Coreea de Nord au arestat și acuzat de spionaj un bărbat pentru că ar fi intrat în contact cu creștini, în timpul unei vizite la rude, în China, conform unor surse citate de Radio Free Asia . Kim Seung-mo, un bărbat în vârstă de 61 de ani din orașul Hyesan, în provincia Yanggang, a fost arestat la data de 3 iunie, după ce s-a întors din vizită de la rudele din China, au mai afirmat sursele citate.

„S-a întâmplat în a treia zi de când s-a întors din vizita făcută la rudele din China,“ a afirmat o sursă pentru Departamentul în limba coreeană a RFA.
„Am văzut cum a fost luat pe sus de oficiali ai Securității de Stat, în fața stației de tren Wiyon“, a spus sursa. „Erau acolo aproximativ 3000 de oameni care se pregăteau să meargă în marșul militar la Muntele Paektu. Aceștia urmau să plece în regiunea Samjiyon pentru a sărbători 80 de ani de la victoria în Bătălia de la Pochonbo.
Erau semne clare de agresiune fizică, deoarece bărbatul avea buzele sparte și ochii învinețiți, și părea să fi suferit o accidentare la unul dintre picioare, a spus sursa.
O a doua sursă care locuiește în provincia Yanggang a declarat RFA, marți, că domnul Kim a lucrat la stația Wiyon, unde energia electrică de înaltă tensiune este transformată în tensiune ce poate fi distribuită populației.
„De când s-a pensionat, nu prea avea ce să facă, deși și-a vizitat recent rudele din China pentru a da o mână de ajutor soției, care vinde haine la mâna a doua pe piața neagră“, a spus sursa, care a dorit să rămână anonimă.
Se pare că rudele bărbatului ar locui în Antu, Prefectura Autonomă Coreeană Yanbian, în provincia Jilin din nord-estul Chinei, a declarat sursa.
„După ce s-a întors din China, le-a spus vecinilor că rudele sale merg la o biserică creștină, iar pastorul bisericii strânge multe haine uzate de la enoriași pentru a i le da lui“, a mai afirmat sursa.
„Se pare că cineva a anunțat agenții Securității Statului despre această situație“, a adăugat sursa.

Citiți mai multe: 

http://www.infocrestin.com/coreea-de-nord-persecutii-violente-impotriva-crestinilor/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Coreea de Nord: Persecuții violente împotriva creștinilor

  1. A republicat asta pe Vegheaţi!.

Comentariile sunt închise.