Creștinii de peșteră
Lot, după ce a fugit din Sodoma, după ce a pierdut tot, până și pe nevastă-sa, rămânând doar cu cele două fiice, nu s-a dus la unchiul său Avraam, ci a preferat să se izoleze într-o peșteră. A considerat că Avraam nu are cu ce să-l ajute sau i-a fost rușine de eșecul său încât nu a vrut să mai dea ochii cu nimeni. 
Această decizie l-a costat ultimul strop de sperantă care mai rămăsese în dreptul lui. Mândria care l-a făcut să nu ceară ajutor în situații grele l-a dus la nenorocire. Fetele lui, pline de otrava imoralității sexuale din Sodoma și Gomora, au făcut câte un copil cu acesta din care s-au născut doi „monștrii”, două popoare idolatre care au fost dușmanii de moarte ai urmașilor lui Avraam. 
Așa procedează mulți creștini astăzi, când trec printr-un eșec preferă să se izoleze. Fug de Biserică și de credincioși de teama de a nu fi cicăliți de aceștia, sau din mândria care-i orbește. Unii zic: „Cu ce m-ar putea ajuta Biserica, cu ce m-ar putea ajute fratele sau sora?” Astfel se izolează în „peștera depresiei” și ajung să clocească monștrii care se întorc împotria lor și a fraților lor.
Nu fii ca Lot, ieși din peșteră și cere ajutor! Când dai de greu nu te izola lângă cei mai slabi decât tine, caută ajutor, învinge mândria și cere ce ai nevoie, cere susținere în rugăciune și vei ieși la liman. 

Doamne ajută!

Sursa: Facebook Tony Berbece

Acest articol a fost publicat în Vorbe rostite ..... Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la

  1. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Comentariile sunt închise.