De ce are loc închiderea bisericile evanghelice din Italia?

Conform portalului de știri creștine ChristianToday, evanghelicii creștini din Italia încearcă să-și apere bisericile după ce mai mult de 20 de biserici au fost închise în ultimii trei ani
Autoritățile locale închid centrele evanghelice de închinare din nordul Italiei deoarece acestea nu au licența necesară de a funcționa în calitate de biserici, informează Evangelical Focus.
În regiunea Lombardia au fost închise deja 27 de lăcașe de închinare. Acest lucru a afectat aproximativ 40 de comunități creștine care frecventau aceste biserici.
Pastorul Daniel Magnin, liderul unei biserici din Milan a spus următoarele: „Membrii unor comunități care și-au pierdut bisericile se adună acum în casele oamenilor.”
Noile biserici evanghelice încearcă să obțină licență pentru a-și continua activitatea. Unele dintre acestea erau inițial înregistrate ca fiind restaurante sau chiar depozite.
Dacă la deschiderea acestora bisericile nu au primit licența pentru a funcționa în calitate de centru de închinare, acestea riscă să fie închise de la o zi la alta.
Pastorul a declarat că în Milan există peste 100 de biserici evanghelice, iar dintre acestea foarte puține dețin licența necesară unui locaș de închinare. Problema a apărut după ce au fost impuse măsuri noi cu privire la deschiderea lăcașelor de închinare în Italia.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2017/05/23/de-ce-are-loc-inchiderea-bisericile-evanghelice-din-italia/

Acest articol a fost publicat în COMUNICATE. Salvează legătura permanentă.