Papa Francisc și Patriarhul Kirill reafirmă ca „centru al societății” familia întemeiată pe căsătorie; condamnă avortul și eutanasia


Iată fragmentul din DECLARAȚIA COMUNĂ a Papei Francisc și a Patriarhului Kirill al Rusiei:
19. Familia este centrul natural al vieții omenesti si al societății. Suntem preocupați de criza familiei, în multe țări. Ortodocșii și catolicii, care împărtășesc aceeași concepție despre familie, sunt chemați să mărturisească faptul că aceasta este o cale a sfințeniei, manifestând fidelitatea dintre soți în interacțiunea lor reciprocă, deschiderea lor spre procrearea și creșterea propriilor copii, solidaritatea între generații și respectul față de cei mai slabi.
20. Familia se bazează pe căsătorie, un act al iubirii libere și credincioase între un bărbat și o femeie. Iubirea este cea care sigilează unirea lor și îi învață să se accepte unul pe altul ca pe un dar. Căsătoria este o școală a iubirii și fidelitatii. Regretăm că alte forme de conviețuire au fost plasate la același nivel cu această unire, în timp ce conceptul, consacrat prin tradiție biblică, de paternitate și maternitate ca vocație distinctă a bărbatului și a femeii în căsătorie, este expulzat din conștiința publică.
21. Facem apel la toți să respecte dreptul inalienabil la viață. Multor milioane de copii le este refuzat dreptul de a se naște pe lume. Sângele celor nenăscuți strigă către Dumnezeu (cf. Geneza 4,10).
Apariția pretinsei eutanasii, le face pe persoanele în vârstă și pe cele cu handicap sa înceapa să se simtă ca o povară pentru familiile lor și societate în general.

De asemenea, suntem preocupați de dezvoltarea tehnologiei de reproducere biomedicala, intrucat manipularea vieții umane reprezintă un atac asupra fundamentelor existenței umane, create după chipul lui Dumnezeu. Noi credem că este de datoria noastră să amintim imuabilitatea principiilor morale creștine, bazate pe respect pentru demnitatea individului chemat la existență, conform cu planul Creatorului.

Sursa: http://www.culturavietii.ro/2016/02/15/papa-francisc-patriarhul-kirill-declaratie-comuna-casatorie-drept-la-viata/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Papa Francisc și Patriarhul Kirill reafirmă ca „centru al societății” familia întemeiată pe căsătorie; condamnă avortul și eutanasia

  1. dan groza zice:

    A republicat asta pe Dan Claudiu Groza.

Comentariile sunt închise.