CUM SA VA FACETI ASCULTATE DE BARBATI?

Cercetarile au aratat ca barbatii folosesc un set de reguli speciale pentru a comunica intre ei. 

Iata cateva reguli formulate in urma scanarii creierului , care urmaresc fluxul sangvin si functiile creierului masculin:
1 – COMUNICATI-I UNUI BARBAT O SINGURA INFORMATIE O DATA. 

Creierele barbatilor sunt compartimentate. Este ca si cum, ar fi impartit in mai multe camarute, fiecare continand o functie care lucreaza izolat de celelalte. Nu folositi mai multe piste in discutia cu un barbat. Separati-va ideile si gandurile. Comunicati un singur lucru o data.
2 – LASATI-I RAGAZ SA VORBEASCA.

Creierul barbatului este conectat fie pentru vorbire, fie pentru ascultare. Majoritatea barbatilor nu le pot face simultan pe amandoua, si de aceea barbatii isi asteapta randul sa vorbeasca. Dati-le ragaz sa vorbeasca si lasati-i sa-si termine propozitia. Nu-i intrerupeti. 
3 – LUATI-VA O EXPRESIE NEUTRA CAND ASCULTATI.

Barbatii cred ca o persoana care isi schimba expresia fetei cand asculta are, probabil probleme mentale sau emotionale. Luati-va o expresie serioasa cand ascultati un barbat si din cand in cand apelati la incurajari: „Mda…. inteleg….. asa e ….. da, da …..” ca sa-l determinati sa continue.
4 – OFERITI-LE FAPTE SI INFORMATII.

Creierele barbatilor sunt organizate pentru sarcini spatiale si sunt interesate mai ales de relatia dintre lucruri. Dati solutii problemelor, fapte si marturii. Evitati formulele emotionale, in schimb argumentati-va opinia.
5 – FOLOSITI VORBIREA DIRECTA.

Propozitiile barbatilor sunt mai scurte decat ale femeilor si contin mai multe fapte, date, informatii si solutii. Nu faceti altuzii sau deductii. Spuneti ce aveti de spus atacand subiectul direct.

By Tibi Pop

Sursa: http://www.almanahonline.ro/cum-sa-va-faceti-ascultate-de-barbati/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.