EXCLUSIV. Gimnastul Alin Jivan slujește la penticostali de Înviere, dar nu ciocnește ouă. Sportivii pocăiți ne-au povestit cum petrec Paștele!


 Alin Jivan (33 de ani, gimnastică, bronz la Mondialele din 2005 de la Melbourne și dublu medaliat cu argint la Europenele de la Volos, în 2006, penticostal) a renunţat la performanţă în 2007, alegând să devină antrenor la secţia de gimnastică masculină a CS Steaua) și să se dedice bisericii. ”Oamenii ne judecă dinainte de a ne cunoaşte, fără a şti cum suntem sau ce vrem. Cred că cel mai uşor este să judeci şi să arăţi cu degetul”, spune Alin, care a îmbrățișat cultul penticostal.

”Avem acelaşi Crez, însă Biserica noastră pune accent pe relaţia personală a omului cu Dumnezeu, fără alt intermediar în afară de Iisus Hristos şi are experienţă cu Duhul Sfânt. Practic nimeni nu ne interzice nimic când vine vorba de ce putem sau nu, să facem. Sunt privaţiuni pe care noi ni le impunem în viaţă doar pentru a ne păstra mintea, sufletul şi trupul curat”, explică Alin.

Alin, Flori și băiețelul lor, Luca Benaia, petrec Paștele la Reșița. ”O să slujesc și eu acasă, la o biserică, în duminica Paștelui. Apoi vom merge la Europenele de la Cluj-Napoca, unde am doi sportivi de la Steaua, Marian Drăgulescu și Vlad Cotuna”, spune Alin.

”Învierea Domnului Iisus Hristos are cea mai mare semnificație. Nu suntem o sectă, ci un cult aprobat de Lege care promovează valorile spirituale şi morale. Apoi nu e adevărat ce spun unii că se stinge lumina şi se fac lucruri ciudate. Nu se întâmplă asta, dimpotrivă se trezesc conştiinţe pentru că în lumina Scripturilor îţi poţi analiza viaţa în mod corect. Şi nu în ultimul rând, nu suntem eretici”, spune Alin care nu ciocnește însă ouă de Paște.

Având un alt talent nativ, cel de cântăreț, Alin, împreuna cu soția lui, Florina, s-a dedicat acestei pasiuni, compunând si interpretând cântece religioase. Soţii Jivan au scos deja trei albume, ”Priveşte în sus”, ”Doar să crezi” şi ”Mă întorc acasă”. ”Atunci când compun mă inspiră experienţele pe care le am cu Dumnezeu, viaţa de zi cu zi, tot ce văd că se întâmplă în jurul meu. Nu judec ceea ce se întâmplă, doar analizez”, spune Alin.

”Am simţit că nu mai puteam să aduc rezultate internaţionale, apăruseră gimnaştii tineri şi sănătoşi, pentru care era mult mai simplu de progresat. Nu am regretat niciodată această decizie, iar viaţa frumoasă pe care mi-am construit-o după gimnastică mi-a dat pe deplin dreptate” – Alin Jivan

http://m.libertatea.ro/mistic/cum-petrec-pastele-fosti-si-actuali-sportivi-care-apartin-de-diferite-culte-religioase-1798164

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.