Lacrimi, teroare și sânge pentru creștinii din Egipt în Duminica Floriilor

Cel puțin 26 de persoane au murit în urma unei explozii într-o biserică din orașul egiptean Tanta, în timp ce o altă bombă, într-o biserică din Alexandria, a omorât cel puțin 11 persoane.

Forțele de securitate indică spre un atentat sinucigaș în biserica din Tanta, oraș situat la 90 km la nord de Cairo. În urma exploziei 26 de persoane și-au pierdut viața și 71 au fost rănite. Agenții caută resturile unui suspect aflat la fața locului, după ce au revizuit imaginile de pe camerele de securitate.

Trei ore mai târziu, un alt sinucigaș a detonat o a doua bombă în împrejurimile Bisericii San Marcos din Alexandria. Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața (trei sunt polițiști) și 66 sunt rănite. Conform martorilor, atentatul din Alexandria s-a produs când un polițist însărcinat cu paza intrării în biserică a încercat fără succes să evite ca sinucigașul să producă explozia. Biserica este așezată într-o zonă foarte aglomerată a orașului, iar papa Bisericii Copte din Egipt, Teodor II, se aflase în respectiva biserică pentru a celebra Duminica Floriilor, dar abandonase templul cu puțin înainte de a se produce dezastrul.

Grupul terorist, Statul Islamic, a revendicat ambele atentate prin intermediul unui comunicat emis de agenția lor de informații Amaq, prin care specifică faptul că aceste atacuri au fost lansate de „un grup de securitate”, ce fac parte din organizația lor. Autoritățile nu au verificat încă veracitatea acestui comunicat.

Citiți mai mult accesând următorul link: 

Sursa: 

https://benidradici.com/lacrimi-teroare-si-sange-pentru-crestinii-din-egipt-duminica-floriilor1/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.