Să continuăm să ne rugăm pentru VENEZUELA! 


Venezuela A INVADAT Columbia, de FOAME: Zeci de soldaţi s-au stabilit pe o plantaţie de banane
Un grup de aproximativ 60 de soldaţi venezueleni au trecut graniţa cu Columbia şi şi-au stabilit tabăra pe o plantaţie bananieră din ţara vecină timp de câteva zile, arborând la loc de cinste drapelul lor naţional. În fapt ei au ocupat o plantație de banani din care s-au servit câteva zile alături de localnici venezueleni de la frontieră.
Incidentul a fost tratat cu seriozitate şi îngrijorare de către autorităţile de la Bogota, iar preşedintele Juan Manuel Santos a spus că acest act este „o totală violare de neacceptat a suveranităţii naţionale”, relatează The Washington Post.
Santos a anunţat că a avut deja o discuţie cu omologul său venezuelean, Nicolás Maduro, şi că în urma acestui dialog, Maduro a cerut retragerea trupelor sale. Totodată, liderul de la Caracas s-a oferit ca ţara sa să plătească orice daună materială.

Incredibila invazie survine pe fondul tensiunilor tot mai acute legate de frontiera comună dintre Columbia şi Venezuela, acutizate de criza economică cu care se confruntă venezuelenii.
Cu toate acestea, oficialii de la Caracas au spus că trupele lor militare efectuau misiuni de patrulare în zona de graniţă, pe malul fluviului Arauca, care desparte cele două state vecine. Ministrul Apărării venezuelean, Delcy Rodriguez, a avut un răspuns ferm, declarând că totul este o provocare din partea columbienilor, admiţând totuşi că din cauza schimbărilor de relief, ar fi putut fi o eroare de plasament.
Până la retragerea trupelor, proprietarul fermei de banane a fost nevoit să plece de frică, având în vedere că alte câteva zeci de localnici venezueleni s-au alăturat soldaţilor din tabăra militară.
Trecerea graniţei de către civilii din venezuela este frecventă, ţinând cont de dificultăţile pe care le au în procurarea alimentelor de bază din ţara lor natală.

Sursa: 

http://www.stiripesurse.ro/venezuela-a-invadat-columbia-de-foame-zeci-de-soldati-s-au-stabilit-pe-o-plantatie-de-banane_1187438.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.