Mic raport Ciclon Enawo – Madagascar


Ciclonul Enawo a trecut deja peste Madagascar și se află în partea de sud-est a țării, ieșind în Oceanul Indian. A trecut și peste Antsirabe, dar nu am simțit așa de tare ca și acum 3 ani puterea lui pentru că a străbătut orașul în timpul nopții.


Conform Crucii Roșii, ciclonul Enawo a făcut ravagii în întreaga țară, bilanțul fiind: orașe inundate, case distruse; case, școli, spitale și infrastructuri distruse și mii de persoane strămutate. Întreruperile de energie sunt larg răspândite în zonele afectate. Inclusiv noi, nu am avut energie electrică ieri, decât seara.


Mai mult de 760.000 de persoane din nouă regiuni au fost afectate în mod direct de către cel mai puternic ciclon care a lovit Insula în ultimii 13 de ani. A străbătut țara din nord în sud, măturând-o aproape în întregime, cu excepția coastei de vest. 
Noi suntem bine, dar a trebuit să anulăm zborul prevăzut în jungla din Manakara, deoarece era chiar pe traseul ciclonului. 


Toate lucrurile sunt în Mâna lui Dumnezeu, așa că avem încredere în El. În timpul ciclonului a avut loc în orașul nostru și un cutremur în timpul căreia o casă din cartierul Mazina a căzut complet, dărâmată de combinația de ploaie și cutremur. Casa noastră doar și-a mărit puțin crăpăturile și am curățat mici bucăți de moloz căzut de la îmbinarea pereților cu tavanul. Câțiva prieteni ne-au cerut să îi adăpostim o noapte la sediul misiunii, în Antsirabe, din cauză că pereții casei lor s-a crăpat, iar acoperișul plin cu pietre nu le oferea siguranță în timpul ciclonului.
Photos: internet – zone afectate, familii refugiate in sala de sport în Antananarive, orășele afectate de inundații din cauza ciclonului.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.