Relatia dintre Amvon – Biserica.


• 17 Pleacă-ţi urechea şi ascultă cuvintele înţelepţilor, şi ia învăţătura mea în inimă.

•18 Căci este bine să le păstrezi înăuntrul tău şi să-ţi fie toate deodată pe buze.

 

Consider ca roul amvonului este acela de ghid, si consider ca acela ce se urca aici nu ar trebui sa isi povesteasca viata pentru ca sa ne arate ca dumnezeu exista, ci consider ca rolul aceluia care sa urca la amvon este de a oferii bisericii ceea ce ea are nevoie , pentru ca totul se rezuma la altruism si nu la egoism, e vorba despre ceea ce pot sa ofer celui care asculta nu sa imi manifest anumite personalitati interioare a le mele cum ar fi artistul din mine, psihologul din mine, naratorul din mine ,..etc. pentru ca am aratat un caz negativ am sa arat si o solutie in cazul aceluia ce urca la amvon si a felului in care trebuie sa manifeste conform proverbe 22: imi vin in minte urmatoarele intrebari pe care eu le consider normale una dintre aceste intrebari este ce reprezinta cuvintele inteleptilor invatatura din inima lui Solomon, si ce sa fac cu cuvintele inteleptilor si cu inima lui Solomon?

SINCERITÁTE, (2) sincerități, s. f. 1. Însușirea de a fi sincer (1); lipsă de prefăcătorie sau de viclenie; franchețe, loialitate. ◊ Loc. adv. Cu sinceritate = în mod sincer (1); din toată inima. 2. (Rar) Confidență, confesiune, destăinuire. – Din fr. sincerite, lat. sinceritas, -atis.

Raspunsul la aceastra intrebare este : „DAI raspunsuri atunci cand ti se ofera oportunitarea”. Ce fel de raspunsuri dai? Cum le dai? De ce le dai? Din pacate nu pot raspunde la intrebarile lui Solomon dar pot spune in continuare raspunsul la intrebarile de mai sus din punctul sincer de vedere al unui ascultator cuminte din banca care vrea sa auda, simta , vada , sau orice ce alt fel in care cineva poate sa-si demonstreze in interiorulul sau ca Dumnezeu exista. Raspunsurile date din punctul meu de vedere ar trebui sa intre in vietiile oamenilor pe baza sinceritatii, asa ca din punctul meu de vedere daca un om nu vine sincer la amvon, nu are ce cauta aici.

Dupa faptul de a fi sincer consider ca raspunsul trebuie sa imi fie clar, mie ascultatorului, cum dai raspunsuri clare unui ascultator care nu sti de ce se afla aici si ce vrea ? Acesta e secretul pe care cei care sunt aici il stiu deja … este vorba despre lucruri concrete, demonstrabile in cel mai scurt moment, unii oameni vorbesc aici despre „putere” (este a cea parte pe care predicatorul ar trebui sa o dezvolte vorbind sincer cu Dumnezeu in intimitatea lui), unii oameni vorbesc despre „autoritate” (faptul ca Dumnezeu prin Duhul Sfant coboara peste incapere si fac ca oameni sa simta un fior foarte diferit de tot ce altceva au simtit pana acuma) …
Emanuel Radu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.