Avalanșă după cutremur în Italia: 30 de morți

Un hotel aflat la 1.200 de metri altitudine a fost îngropat în zăpadă de avalanşă. Mai multe echipaje de alpinişti şi ambulanţe au pornit într-acolo imediat ce s-a dat alarma, dar au ajuns abia spre dimineaţă, din cauza drumurilor înzăpezite. 20 de turişti se aflau în hotel şi, potrivit martorilor, trei au fost luaţi pe sus de zăpadă şi sunt dispăruţi. Cei doi turişti care au anunţat avalanşa au fost găsiţi în viaţă de salvatori.

Cutremurele de miercuri şi cele peste 200 de replici s-au produs în aceeaşi regiune afectată de seisme din ultimele luni. Un bărbat de 83 de ani a fost găsit mort în propria fermă, în regiunea Teramo, după ce acoperişul a cedat, probabil şi din cauza zăpezii acumulate pe el. O persoană este dată dispărută şi la Campotosto, o localitate afectată de o alunecare de teren.

„Avem această problemă din 2009. De câte ori ne revenim puţin, se mai produce un cutremur. Din păcate, trebuie să trăim cu această problemă”, a spus primarul din Montereale, Massimiliano Giorgi.

La Montereale, o localitate din apropierea epicentrului unuia dintre cutremurele de ieri, multe dintre clădiri sunt şubrezite. Un român care locuieşte aici spune că zăpada neobişnuit de abundentă din ultimele zece zile complică lucrurile.

„E foarte multă zăpadă, asta e problema. E foarte frig. Nu putem dormi acasă pentru că ne e frică de cutremur, dar afară, în maşină sau în cort, e prea frig”, a explicat Viorel Lepădatu.

Armata, deja mobilizată în regiune pentru a ajuta la deszăpezire, a trimis noi întăriri. 850 de pompieri participă la evaluarea pagubelor şi la eventuale operaţiuni de salvare. Potrivit Crucii Roşii, zeci de oameni sunt izolaţi în cătunele din regiune, rupte de lume din cauza zăpezii. În tot centrul Italiei, 130.000 de case sunt lipse de electricitate.

Sursa: 

http://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/avalansa-dupa-cutremur-in-italia-652494

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.