Uniți-vă în rugăciune – Luminița Prisecaru, Etiopia

Vă salut pe toți călduros din uscata Etiopia!
Cât e de frig pe meleagul românesc atât de cald e aici și foarte uscat! Acesta este al doilea sezon care a compromis recolta din cauza lipsei de ploaie. Pentru oamenii de aici lunile ce vor urma vor fi foarte dificile. Va fi o luptă cruntă de supraviețuire pentru animale și oameni în zonele de deșert. O familie de prieteni locuiesc la mai puțin de două ore distanța de unde suntem noi, și numai în gospodăria lor știu că au murit 30 de vite, într-un timp foarte scurt pentru că nu au avut ce să mănânce. Câți alții mai sunt ca ei, Dumnezeu știe?!
Aș vrea să vă cer rugăciune pentru ca noi creștinii, de aici din Ale, să fim instrumentele dorite de Dumnezeu pentru acest timp de încercare. El să ne arate ce așteaptă de la noi în acest timp. Ne-am rugat și continuăm să ne rugăm pentru ploaie. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre în felul acesta. Rugați-vă ca El să ne păzească să nu gândim rău despre El și să nu ne îndoim de dragostea Lui.
M-am gândit mult în ultimul timp la felul cum suntem cu toții afectați mai mult sau mai puțin de popularitatea Evangheliei Prosperității și cât de departe este ea de realitatea Împărăției Lui Dumnezeu. Dumnezeu să ne ajute pe toți acolo unde suntem să ne bucurăm în necazurile noastre. Rugați-vă pentru mine personal și pentru toți membrii echipei de traducere, pentru comitetul de revizuire și comitetul de administrare ca în mijlocul încercărilor de foc prin care trecem să nu ne pierdem nădejdea, „…pentru că dragostea Lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat…” Romani 5:3-5
Am să încerc să vă fac o scurtă descriere a acestor încercări. De unde să încep? Proiectul acesta de traducere a Bibliei este un proiect interdenominațional, asta înseamnă că lucrăm în parteneriat cu cele trei denominațiuni prezente în Ale: Biserica Ortodoxă, Kale Hewiot și Mekane Yesus. Ultimele două sunt protestante. Deși lucrăm împreună iar comitetul inițial ales are membri din fiecare denominațiune, și la fel echipa de traducători și revizuitori, conducerea proiectului aparține denominațiunii Mekane Jesus, pentru că ei au început aceasta lucrare cu 20 de ani în urmă și sunt majoritari în zonă. Lucrul în unitate este ceva special care ne amintește tuturor de Împărăția Lui.
Problema e ca aici pe pământ vom tânji mereu după ea căci numai dincolo va fi așa cum o dorim. Sursa esențială a problemelor ce le experimentăm cred că vine de aici. Pentru aproape cinci ani am crezut că mergem împreună și am încercat în diferite moduri dar acum constatăm căci cei care sunt în echipă nu au inimă pentru lucrare ci se mulțumesc cu un loc de muncă confortabil și un salariu bun.

Citiți mai mult accesând:

http://wycliffe.ro/uniti-va-in-rugaciune-luminita-prisecaru-etiopia/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.