Lista de supraveghere mondială Open Doors 2017 – persecuția crește în India și în sud-estul Asiei- CREȘTE PERSECUȚIA! 


Persecuția contra creștinilor crește mai rapid în țările din sudul și sud-estul Asiei, așa cum se desprinde din Lista Mondială de Persecuție de anul acesta, pe care Open Doors a făcut-o publică astăzi. Lista cuprinde un total de 50 de țări în care se estimează că aproximativ 215 milioane de creștini experimentează un nivel ridicat de persecuție.
Din cele cinci țări a căror indice de persecuție a crescut cel mai mult anul trecut, cinci din ele se află în sudul și sud-estul Asiei: India, Bangladesh, Laos, Butan și Vietnam.
„Tendința ce iese în evidență este aceea că naționalismul religios face ca țările asiatice să urce înspre capul listei”, afirmă dr. Ron Boyd-MacMillan, directorul de Investigații Strategice de la Open Doors International.
În India, câștigarea alegerilor în 2014 de către partidul Bharatiya Janata Party (BJP), a alimentat fervoarea naționalistă hindusă. Drept urmare, ritmul violenței anticreștine s-a accelerat în nordul țării unde conform estimărilor Open Doors, 40 de milioane de creștini trăiesc între o discriminare opresivă și o violență distructivă din partea extremiștilor hinduși.
În același timp, conform lui Boyd-MacMillan, „guvernele vulnerabile din țările vecine, majoritar hinduse sau budiste, au văzut cum apelarea la identitatea națională religioasă este o formulă eficace pentru a-și impulsiona poziția de putere, în special în zonele rurale”.
Topul primelor 10
Coreea de Nord continuă să fie în capul listei pentru al 16-lea an consecutiv. Open Doors califică regimul dictatorial de la Phenian, ca pe unul fără precedent în ostilitatea lui față de religie.
În topul 10 iese în evidență cazul Somaliei ce a urcat de pe locul 4, pe locul 2. Caracterul profund tribal al societății somaleze face posibil ca orice musulman ce se convertește la creștinism, să fie detectat imediat și este suficient motiv ca acesta să-și găsească moartea.
În termeni generali, primele 10 țări de pe listă au suferit puține schimbări față de 2016. Nouă din acestea se aflau în acest top anul trecut. Doar Yemenul face excepție care urcă pe locul 9 de pe locul 11, iar Libia cade pe locul 11 (anul trecut fiind pe locul 10)
Iată lista primelor 10 țări:
Coreea de Nord – 92 puncte din 100

Somalia – 91 pcte

Afganistan – 89 pcte

Pakistan – 88 pcte

Sudan – 87 pcte

Siria – 86 pcte

Irak – 86 pcte

Iran – 85 pcte

Yemen – 85 pcte

Eritrea – 

Citiți mai mult accesând: http://benidradici.com/lista-de-supraveghere-mondiala-open-doors-2017-persecutia-creste-india-si-sud-estul-asiei/

Acest articol a fost publicat în MIJLOCIRE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.