NU PRIVI ÎN URMĂ – PRIVEȘTE ÎNAINTE 


„Oricine pune mâinile pe plug şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.”

Luca 9:62
Vreau să vă spun că atunci când eram copil și lucram la grădină împreună cu tata, mi-a spus odată următoarele cuvinte: „Nu poţi trage o brazdă dreaptă dacă te uiţi înapoi”. Şi este adevărat. Pentru a încerca, privește numai 30 de secunde înapoi, în timp ce umbli prin zăpadă. Apoi analizează-ţi urmele paşilor și îți garantez că nu vor fi în linie dreaptă.
Un plugar bun nu se va uită niciodată înapoi atunci când a pus mâinile pe coarnele plugului. Isus a folosit această analogie pentru a ne învăţa că dacă vrem să fim ucenicii Lui, copiii Lui, trebuie să rupem orice altă loialitate care ar putea să rupă relaţia noastră cu El.
Fidelitatea noastră faţă de Dumnezeu este un principiu care are rădăcini încă din Vechiul Testament. Israeliţii, după ce au fost eliberaţi din sclavia egipteană şi au început să fie hrăniţi cu mană, s-au uitat înapoi cu dor la zilele când se bucurau în Egipt hrănindu-se cu peşte, castraveţi, pepeni, praz, ceapă şi usturoi. Dumnezeu a fost foarte supărat şi l-a judecat cu asprime pe poporul Său pentru acest lucru. Privirea lor în urmă spunea că nu aveau acea conexiune și dependență de Dumnezeu.
Noi, odată ce l-am apucat pe Hristos nu mai putem privii înapoi la ce am lăsat, pentru că este riscul să pierdem relația noastră, și dependența de Dumnezeu! 
Cântăm noi o cântare care spune :

M-am hotărît să-L urmez pe Isus,

Şi înapoi eu nu voi da„

Doamne ajută-ne să privim doar la Tine! 

Cu mult drag, al vostru prieten 

Gabriel Bădița

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.