Scrisoarea părinților Bodnariu către Protecția Copilului din Norvegia


Marius şi Ruth Bodnariu, familia din Norvegia rămasă peste șase luni fără cei cinci copii, care au fost preluaţi de Barnevernet, au luat decizia de a se stabili în România. Anunţul a fost făcut după ce Poliţia norvegiană a transmis presei că ce doi soţi au fost puși sub acuzare pentru violențe împotriva copiilor. Însă, decizia de stabilire în România a fost luată înainte de anunţul Poliţiei norvegiene, hotărârea fiind comunicată autorităţilor din Naustdal printr-o scrisoare trimisă în timp ce familia se afla în vacanță în România.
Redăm în continuare scrisoarea familiei Bodnariu catre Serviciul Barnevernet, apărută în publicația norvegiană Dagen și tradusă din limba norvegiană de către Delia Nanna Vigrestad:
”Înștiințare de schimbare a domiciliului
Dorim sa va aducem la cunoastinta mutarea noastra din (Comuna) Naustdal.
Dupa ce am primit copiii inapoi la inceputul verii, toata familia a plecat in vacanta in Romania, unde am hotarât sa rămânem definitiv.
Vacanta de vara a venit la timp si absolut necesara pentru noi. A dat familiei si in special copiilor acea liniste si siguranta de care aveam nevoie, de care din pacate nu aveam parte in Naustdal.
In cursul vacantei am constatat o nevoie acuta de a schimba domiciliul. Acest sentiment l-am trait și mai înainte, caci am dorit pentru copiii nostri sa invete limba si cultura romana. Cu toate acestea, am ales atunci sa nu ne mutam din Naustdal, in ciuda sacrificiilor care au fost necesare. Mutarea din Naustdal inseamna parasirea familiei apropiate si a locurilor care ne-au motivat acum 10 ani sa ne stabilim aici. Parasim prieteni si vecini buni si apropiati, servicii sigure si interesante, buni colegi care ne sustin. Ne parasim caminul unde am investit mult timp si bani pentru a crea cele mai bune conditii pentru copiii nostri.
Noi renuntam acum la toate acestea, ceea ce pentru noi inseamna plata unui pret foarte mare. Dar o facem pentru ca pentru noi viata este imposibila in sistemul protectiei copilului din Naustdal, un factor atotcuprinzator si mereu prezent in viata noastra. In cursul sederii in Romania am remarcat progres si dezvoltare pozitiva la copiii nostri. Aici ei au reusit sa se relaxeze, sa simta siguranta ca nu vor fi despartiti intre ei, ca noi toti vom trai impreuna. Ca nimeni nu vine dintr-o data ca sa-i ia si sa-i desparta de familie pe termen nelimitat.

Citiți mai mul accesând: 

http://www.jurnaldenord.info/social/scrisoarea-parintilor-bodnariu-catre-protectia-copilului-din-norvegia/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Scrisoarea părinților Bodnariu către Protecția Copilului din Norvegia

  1. Pingback: Scrisoarea părinților Bodnariu către Protecția Copilului din Norvegia | DREPTATE ÎN DRAGOSTE

Comentariile sunt închise.