Curtea Constituţională a României a avizat pozitiv definirea familiei este: „căsătoria între un bărbat şi o femeie” –  

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, nu pe cea între soţi” este răspunsul Curţii Constituţionale a României (CCR) la solicitarea celor 3 milioane de români în scrisoarea depusă la Senat în luna mai. Avizul pozitiv al înaltei Curţi, dă undă verde dezbaterilor în cele două camere al Parlamentului României. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi şi înscrie o victorie în favoarea familiei tradiţionale.
Potrivit preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, decizia celor nouă judecători nu înseamnă pronunţarea asupra oportunităţii acestei modificări a Constituţiei.
„Nu este atributul CCR să stabilească dacă va admite căsătoria între soţi în Constituţia noastră, nici măcar să definească din nou noţiunea de familie, nici măcar să definească celelalte noţiuni care sunt aşteptate de către unii cu privire la parteneriate civile. CCR avea să se pronunţe strict asupra constitutionalităţii propunerii de revizuire, iar din punctul acesta de vedere am avut de verificat condiţiile prevăzute de articolele 150 şi 152 din Constituţie. Totodată, vreau să menţionez că această iniţiativă nu suprimă drepturile cetăţenilor”, a afirmat Dorneanu după sedinţa CCR.
Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Curtea Constituţională a României a avizat pozitiv definirea familiei este: „căsătoria între un bărbat şi o femeie” –  

  1. Rex Rabbit spune:

    Deci e vorba doar de posibilitatea dezbaterii subiectului în parlament.
    „Avizul pozitiv al înaltei Curţi, dă undă verde dezbaterilor în cele două camere al Parlamentului României. ”
    „Potrivit preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, decizia celor nouă judecători nu înseamnă pronunţarea asupra oportunităţii acestei modificări a Constituţiei”

  2. Rex Rabbit spune:

    Adică e vorba de o discuţie în parlament, numic mai mult.

    „Avizul pozitiv al înaltei Curţi, dă undă verde dezbaterilor în cele două camere al Parlamentului României. ”
    „Potrivit preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, decizia celor nouă judecători nu înseamnă pronunţarea asupra oportunităţii acestei modificări a Constituţiei.”

  3. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

  4. In acest caz cum se numesc „familiile” mono-parentale, rezultate in urma nasterii copiilor in afara casatoriei, adoptiei, unui divort sau decesului unui parinte, care nu au sau nu mai au la baza casatoria? Sau uniunea in urma careia exista copii dar nu a fost incheiata o casatorie legala sau religioasa?

Comentariile sunt închise.