O samă de clisee otravite despre demersul si sustinatorii COALITIEI PENTRU FAMILIE

Coalitia pentru familie nu este un proiect negreselnic care poate fi sustinut neconditionat in orice zice si face. De la obiective pana la tactici de comunicare, are destule hibe. Ce caracterizeaza, insa, criticismul cu care este incondeiata Coalitia pe Facebook-ul elitei noastre liberale este lipsa de substanta, cliseismul reductiv si, pana la urma, prea deseori, reaua-credinta a celor care anuleaza o astfel de atitudine sociala sub pretextul unei nobile indignari morale. Cea mai mare problema nu o reprezinta negativizarea Coalitiei, ci a atitudinii fata de casatorie. In cele ce urmeaza, am insumat cateva din cliseele perpetuate pe Facebook de tefelistii anti-familie:
Sustii familia traditionala, inseamna ca sustii violenta domestica. Sau macar nu te intereseaza, deci esti ipocrit.
Coalitia sustine familia traditionala. Violenta domestica exista in cadrul familiei traditionale. De unde rezulta, indubitabil, cum sustine Coalitia violenta domestica.
Logic, nu? Oricat ar suna cititorilor nostri de bizar, acest tip de rationament si de acuza adusa Coalitiei, uneori pe un ton isteric, se gaseste din plin in postarile indignate de pe Facebook. Ei bine da, pentru majoritatea elitei noastre openmainda, spui familie traditionala, spui familia in care femeia e zvantata in bataie de barbat. Deci orice proiect de sustinere a familiei traditionale inseamna si sprijinirea acestui abuz. Si, oricat ar suna de redundant sa demontezi asa ceva, totusi o facem. 
Asadar, acest sofism se bazeaza pe asimilarea familiei traditionale cu familia disfunctionala. O familie in care exista violenta domestica este una disfunctionala. Faptul ca acest tip de disfunctionalitate este intalnita mai ales in cadrul familiei alcatuita din barbat si femeie este cauzat de banalul fapt statistic al prevalentei familiei traditionale fata de cele ”alternative”. In orice caz, violenta si abuzul intalnit in ”familiile alternative” lasa urme foarte adanci, care, insa, nu atrag atentia si compatimirea umanistilor nostri de ocazie.
Sustin Biserica si conservatorismul social familia disfunctionala si abuzul domestic? Evident, nu. Din Evanghelii, trecand prin scrierile Sfintilor Parinti si ajungand la coduri canonice, daca e vorba de religie, si din orice scriere decenta autentic conservatoare se desprinde imaginea unei familii in care dragostea este legea si principiul de ”functionare”. Si dragostea ”nu cade niciodata”, deci nu admite abuz de orice fel ar fi el. 
Un alt motiv pentru care sofismul precizat are succes este o confuzie de baza ce se face intre familia existenta si cea ideala. Sigur ca, statistic si faptic vorbind, exista multe familii disfunctionale. Cauzele acestor disfunctionalitati sunt complexe, dar pentru umanisti se reduc la una singura: biserica si ”inapoierea”. Nu mizeria sociala, degradarea culturala sau deprivarea de abilitatile de baza sociale prin tot felul de inginerii sociale… Insa, cum spuneam, disfunctionalitatile se regasesc in familiile existente. Or, Coalitia si cei care sprijina familia traditionala o fac din perspectiva unui STANDARD al acesteia, a unei normativitati. Faptul ca unii isi bat joc de ideea de nunta si de casatorie prin modul in care o traiesc nu inseamna ca acestea nu mai sunt valabile sau nu mai sunt de cinste, spunea Sfantul Ioan Gura de Aur. Un lucru pentru care umanistii nostri facebook-isti nu mai au urechi sau auda.
Un corolar al cliseului este ca sustinerea familiei traditionale inseamna, totodata, ca esti indiferent fata de abuzul domestic. O spun unii care compatimesc doar din gura femeile batute de barbatii lor. Insa in Coalitie sunt angrenate o serie de asociatii si ONG-uri care sunt implicate in mod concret in ajutorarea femeilor aflate in dificultate, alungate de familiile lor sau presate, de pilda, sa avorteze. Nu, acest tip de abuz nu mai induioseaza umanistii de ocazie, pentru ca nu cadreaza ideologic. Deci femeile salvate de brutalitatea familiilor lor – vezi Valea Plopului – din acest motiv nu exista. Ele nu sunt demne de a fi salvate caci fac un lucru retrograd – dau nastere chiar daca barbatii sau familiile lor nu vor sa faca asta.
A sustine familia traditionala inseamna a sustine o familie functionala, capabila sa creeze un climat de suport pentru fiecare membru al sau. Nu este o familie bazata pe dominare sau abuz. Orice crestin si orice conservator autentic viseaza si militeaza pentru o astfel de familie. A acuza pe cineva care sustine familia traditionala ca este sustinator al abuzului sau ca e indiferent la acesta este un sofism ipocrit si o magarie. 
Demersul Coalitiei este defavorabil familiilor monoparentale.
Pentru ca sustine familia formata din mama si tata, Coalitia discrimineaza familiile monoparentale.
Pe contul de Facebook al Coalitiei mai multe familii monoparentale, compuse exclusiv din mama si copil/copii, si-au declarat sustinerea fata de proiectul lor. Saracele mame nu or fi auzit ca pe Facebook sunt niste oameni buni si luminati care, in mod sincer, isi fac griji pentru soarta lor in cazul in care Coalitia ar reusi sa revizuiasca definitia casatoriei in Constitutie.
Fireste ca si acest cliseu e un sofism. Se confunda, din nou, o definitie ideala a familiei, un scop, un standard de aparat, cu familia existenta, cu ce exista in mod real, si cu diversitatea de situatii atipice care pot exista in realitatea sociala. Revizuirea definitiei constitutionale a casatoriei nu inseamna (doh!) revizuirea definitiei familiei din Codul Civil sau a drepturilor parentale, inclusiv cele ale familiei monoparentale. Mai mult decat atat, de masurile pro-familie propuse de Coalitie (exista asa ceva) ar beneficia si cele monoparentale. 
Cat de redus cognitiv trebuie sa fii ca sa intelegi ca, daca definesti constitutional CASATORIA, inseamna ca vrei se restrangi situatiile factuale familiale la un singur tipar valid din punct de vedere legal?! Dar, sa nu ne amagim – intrebarea e prea complicata ca sa fie priceputa de cei care iti tin lectii despre cat de atipica este ”familia” Treimica.
Din nou – faptul ca se apara un standard, o norma, nu inseamna ca se neaga realitati sau se discrimineaza cele care nu ating acest standard. O familie monoparentala este tot o familie, iar ea a decurs dintr-o relatie care, oricat ar galgai indignarea in umanstii Facebook, aspira catre modelul familiei normale.
Demersul Coalitiei este nociv, restrange drepturi si ne trimite in Evul Mediu. Iar acolo ne asteapta Putin cu bratele deschise.
Coalitia bigotilor, cum spunea un mare analist al neamului, este un fel de miscare legionara care are acces la internet, cum spunea un altul mai amnezic, contrazicandu-se pe sine insusi in functie de ordinele pe unitate. Acest vant medieval ne pune in pericol existenta ca tara europeana si ne trimite in Evul Mediu, adica in bratele Rusiei (”vantul rece de la est”, remember).
Toti inchinatorii la statul de drept si la Justitie au devenit, brusc, mari critici ai Curtii Constitutionale sau ignora, pur si simplu, decizia acesteia cu privire la demersul Coalitiei. Acesta, a aratat CCR, NU restrange drepturile nimanui. Asadar, exercitiul democratic este nu doar legal, ci si CONSTITUTIONAL. El este conform cu principiile de baza ale statului de drept.
Si nu, oricat de mult caz ar face elita liberal-umanista, nu doar ca nu sunt coborati homosexualii la rang de suboameni din cauza Coalitiei, dar nu le este afectat NICIUN DREPT. E pur si simplu o alta ticalosie neadevarata vorbirea despre o agenda anti-homosexuali a Coalitiei, de vreme ce proiectul lor nici macar nu elimina dpdv formal-legal posibilitatea ca acestia sa dobandeasca dreptul la parteneriate civile. Prin urmare, tinta Coalitiei nu depaseste, ba chiar este SUB norma legala existenta IN PREZENT in Codul Civil. 
Ceea ce este realmente nociv este sa ai tendinta represiv-stalinista de a astupa gurile a milioane de concetateni, pe o tema pe care opinia lor a fost declarata CONSTITUTIONALA, refuzandu-le onorabilitatea cetateniei – dreptul de exprimare si de vot. Asta e mai rau decat in Evul Mediu, unde macar nimeni nu pretindea ca tine la vox populi. E specific doar dictaturilor moderne, unde democratia inseamna sa traim si sa gandim dupa cum ne spune ”minoritatea activa” sa o facem.
Abia asta destabilizeaza tara si o expune unor conflicte interne sau unor efecte similare cu cele din SUA. Elita noastra liberal-umanista ai spune ca e coloana a 5-a perfecta a lui Putin, care e chitita in a spori frustarea sociala a romanilor pana la limita de suportabilitate. Nu ajunge ca le luam banii fraierilor si le spunem ca e din cauza faptului ca sunt lenesi, le mai si spunem ca sunt prostii pamantului, inapoiati si ca trebuie musai sa se inchine la preceptele bravei noi lumi. Pai sa nu-ti iei Cumintenia inapoi?
In fine, seria de aberatii care echivaleaza demersul Coalitiei cu constructul politic al lui Putin se fac ca nu vad un lucru evident. Reactia aceasta defensiva conservatoare este in SINCRON cu o serie de contra-reactii care vin din Vest, de fapt, nu din Est. Pentru ca problemele noastre seamana nu atat cu cele din Rusia, unde este vorba despre un imperiu care isi regaseste o oarecare stabilitate si ideologie nationala, ci cu cele din societatile vestice, unde majoritatile crestine tacute si ignorate au izbucnit politic. 
Coalitia este doar anti-homosexuali. 
Demersul Coalitiei este irational, pentru ca el a pus pe agenda publica o amenintare inexistenta – le e frica unora ca vin homosexualii si le fura casatoria. 
Chestiunea cu redefinirea familiei nu este, pentru niciun sustinator al demersului Coalitiei, legata doar de proiectul gay al ”egalizarii” mariajului. Acesta este doar un apogeu al unor transformari revolutionare la nivelul normelor sociale. Cei care sustin demersul Coalitiei considera ca aceste transformari pun in pericol un mod de viata si, astfel, o lume. Lumea noastra, asa rea si imperfecta cum a fost, dar care a ajuns, totusi, pana in zilele noastre nu pe baza pe ”alternativitate”, ci pe baza de casatorie intre barbat si femeie.
Deci nu despre drepturi este vorba, ci despre viziuni despre lume. Sigur, elitele noastre au si aici raspunsul gata pregatit: viziunea ta, sustinatorule al familiei traditionale, este fundamentalista si retrograda. 
Bine, atunci. Fundamentalisti si retrograzi suntem. Je suis. Nous sommes.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/11/28/o-sama-de-clisee-otravite-despre-demersul-si-sustinatorii-coalitiei-pentru-familie/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.