Cine împrumută pe sărac? 


Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați participat la ajutoarea bătrânei din Biled. Sunt impresionat de bunătatea umană care s-a manifestat prin voi în acest caz. Am fost uimit de cât de multe lucruri s-au adunat într-un timp atât de scurt. 

Am fost azi la Biled cu două mașini. Cineva a donat un frigider, altcineva un aragaz și o butelie, câțiva mâncare, haine, un covor, oale, veselă, unii dintre voi ați donat bani, un telefon mobil, o instalație pentru curent cu acumulator… 

Când am ajuns acolo deja parcă nu mai era aceeași cameră pe care o găsisem duminică seara. Acum era încălzită și curată. Două femei din biserica din Biled au ajutat și au făcut curățenie, iar cineva a donat o canapea. Tot azi cu ajutorul bisericii a fost cumpărată o sobă nouă care urmează să fie montată. Înainte ca noi să ajungem acolo se rezolvase problema hornului. Au fost cumpărate burlane și a fost curățit hornul. E frumos să vezi cum o comunitate creștină locală se poate uni pentru a se implica într-un caz de acest gen.


După ce am descărcat lucrurile și am montat aragazul și instalația „minune” de curent (am aflat că femeia nu a mai avusese lumină din 2006…), am fost la Primărie și am atras atenția asupra cazului și ni s-a promis că va fi luată în evidență, și desigur, ajutată. Desigur, aici cred că va trebui să revenim. 

Oricum, cu ajutorul vostru am schimbat situația în care această femeie trăia. Mai sunt câteva lucruri de făcut, așa că dacă mai aveți pe inimă să ajutați puteți să luați legătura cu mine ca să vedem cum putem face mai bine. 

Totuși, un mic apel… este nevoie de un tâmplar pentru a monta o ușă.

Săptămâna viitoare, pe marți, ne propunem să ajungem din nou acolo.

Matei Nelu Kalberer Petrica


Acest articol a fost publicat în Bucuria sufletului. Salvează legătura permanentă.