Breaking News: REFERENDUMUL a fost amânat – Inițiativa legislativă privind modificarea Constituției nu a fost votată în plenul Senatului

agnus dei - english + romanian blog

senatul-romaniei

1 noiembrie 2016 – Comisia juridica si cea de constitutionalitate au adoptat, martea trecuta, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a initiativei cetatenesti privind modificarea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un barbat si o femeie, modificarea legii fundamentale urmand a se face printr-un referendum national.

7 noimebrie 2016 – Chiar dacă oficial ar mai avea o lună de muncă, aleșii se pregătesc de campania electorală. După ședința de luni, deputații nu și-au mai programat alte ședințe de plen în această săptămână.

Potrivit unor surse parlamentare, punerea proiectului de lege pe ordinea de zi s-a facut in urma unei analize in conducerea Senatului, din motive procedurale. Astfel, daca nu era introdusa pe ordinea de zi a plenului, propunerea legislativa nu isi putea continua traseul legislativ si dupa terminarea mandatului actualului Parlament si era nevoie de reluarea intregului proces, inclusiv analiza in comisii,potrivit Wall Street Journal.

Vezi articol original 381 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.