Bărbaţi slabi, după mersul lumii acesteia sau bărbaţi puternici, după voia lui Dumnezeu

După ce Dumnezeu l-a creat pe Adam i-a încredinţat acestuia conducerea şi stăpânirea întregului pământ. Cu siguranţă în Adam a fost un potenţial extraordinar de a conduce şi stăpâni, de a fi reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ. Eva trebuia să-i fie doar un ajutor. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat atunci când Eva a preluat iniţiativa.

Uitându-ne la ceea ce se întâmplă azi în România, dar nu doar aici, ceea ce putem vedea şi constata este o lipsă de bărbaţi integri şi dedicaţi cauzei acestei ţări. Privind în urmă, în istorie, de asemenea se observă că atunci când ţara a avut parte de bărbaţi dedicaţi şi oneşti lucrurile au mers bine iar când nu poporul a avut de suferit.
Tare dezamăgit am fost, şi încă sunt, de prestaţia actualului preşedinte al SUA şi consider că nu a fost, în istoria acestei ţări, un preşedinte care să facă mai mult rău.
Dar citesc că în vederea alegerii noului preşedinte al SUA, în cursa pentru acest post s-a înscris şi cel puţin la această oră este cel mai bine cotat, din partea partidului republican, fostul neurochirurg Ben Carson, un creştin dedicat. Să facă Dumnezeu o minune şi să aducă un astfel de om în fruntea ţării? Să nădăjduim că da pentru că ce se întâmplă în această ţară ne afectează pe toţi.
Am recitit în ultimul timp primele cărţi ale Scripturii, istoria de început a omenirii şi a poporului evreu. Am înţeles încă o dată cât de importanţi sunt liderii. Moise a fost unul de seamă. A avut nevoie de o pregătire specială – 40 de ani în pustiu – dar a fost mâna şi gura lui Dumnezeu, spre binecuvântarea poporului şi spre nenorocirea duşmanilor.


Citiți mai multe accesând:

http://tezaur-oasteadomnului.ro/index.php/publicatii/4044-barbati-slabi-sau-barbati-puternici

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.