Italia, lovita de cel mai puternic cutremur din ultimii 36 de ani. O crapatura uriasa a aparut in munte, langa Ussita


UPDATE 17:30 Doua echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna sunt pregatite sa se deplaseze in zona seismului care a avut loc duminica in centrul Italiei, intre Norcia, Preci si Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria) pentru a acorda asistenta consulara, daca vor exista solicitari de sprijin la fata locului, precum si in masura in care accesul in zona se va putea realiza, informeaza un comunicat de presa al MAE. Potrivit sursei citate, ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Bologna continua demersurile pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii actualizate cu privire la existenta printre persoanele afectate a unor cetateni romani si a raspuns tuturor cererilor de asistenta consulara adresate de cetatenii romani sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice si Centrului de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS).

MAE recomanda cetatenilor romani din zona afectata sa informeze familia si pe cei apropiati cu privire la starea lor. Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935(Lazio, Umbria, Abruzzo) si Consulatului General al Romaniei la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna si Toscana).

Totodata, MAE precizeaza ca in urma cutremurelor care au avut loc in cursul acestei saptamani in Republica Italiana, o familie de cetateni romani a fost repatriata, cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Italia. Atat Ambasada Romaniei la Roma, cat si Consulatul General al Romaniei la Bologna continua monitorizarea situatiei, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara, in caz de necesitate.

UPDATE 17:00 Catedrala San Benedetto din Norcia, inainte su dupa cutremur.


UPDATE 16:30 Cutremurul de magnitudine 6,5 pe Richter produs duminica in centrul Italiei a fost urmat de o replica de 4,6 grade, a anuntat Institutul national de geofizica si vulcanologie din aceasta tara (INGV), citat de ANSA si DPA. Postul de televiziune Sky TG24 a difuzat imagini ce arata o crapatura uriasa aparuta intr-un munte in apropiere de Ussita, comuna din provincia Macerata, regiunea Marche din Italia, nu departe de epicentrul seismului. Fisura nu exista inainte de cutremur, a declarat postul de televiziune, citat de DPA. Cutremurul de duminica dimineata se crede ca este cel mai puternic care a lovit Italia din 1980.


Sursa text:

http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3736208

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.