Björn van Roozendaal: „Suntem mai numeroși, mai strategici, mai eficienți” – O DECLARAȚIE de RĂZBOI împotriva valorilor Bibliei


Björn van Roozendaal: „A fost specială în primul rând pentru că a fost o ocazia de a sărbători 20 de ani de existență a organizației noastre, dar și mai important este că am putut discuta despre schimbările care devin necesare în Europa într-o perioadă de criză adâncă, de polarizare în jurul unor chestiuni ca azilanții, Brexit – care afectează societățile în ansamblul lor, dar și – în mod special – comunitățile LGBT. Așa că am discutat despre ce putem realiza în asemenea vremuri. Concluzia a fost în mare măsură că puterea necesară schimbării poate veni în primul rând de la indivizi, mai mult decât de la politicieni sau instituții, și de aceea este nevoie să facem eforturi de a consolida și extinde alianțele dintre diferitele segmente sociale, cum ar fi refugiați, religii minoritare, sindicaliști – pe care să-i invităm să creeze împreună o viziune comună despre viitorul Europei.”
Europa Liberă: Una din relatările de presă despre conferința ILGA-Europe de la Nicosia pomenea de multe ori cuvântul „Rusia”. Ce rol joacă Moscova în frânarea progresului mișcării LGBT?
Björn van Roozendaal: Cred că influența Rusiei în privința drepturilor LGBT este puternică de mai multă vreme, dar cred în același timp că nu ar trebui supraestimată în ce privește impactul ei internațional. Influența Rusiei în organismele internaționale a scăzut mai degrabă în ultima vreme, din cauza unor factori geopolitici. Ceea ce ne preocupă mai mult pe noi este situația minorităților sexuale din Rusia, care, evident, continuă să provoace îngrijorare ca parte dintr-o îngrijorare mai mare, legată de minorități în general și de felul cum sunt respectate drepturile omului în Rusia. Persoanele LGBT nu sunt singurele care sunt vulnerabile acolo. Sunt și alte grupuri marginalizate, de pildă muncitorii imigranți, și cred că felul cum își tratează în general Rusia minoritățile este motiv de îngrijorare profundă.

Citiți mai multe accesând:

http://www.europalibera.org/a/28078493.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.