Cofetarii din Irlanda de Nord sunt amendați pentru că au refuzat să facă un tort pro-homosexual


Proprietarii creștini ai unui laborator cofetărie din Irlanda de Nord au pierdut apelul la procesul prin care erau condamnați pentru „discriminare”, deoarece au refuzat să prepare un tort pentru un cuplu de homosexuali, tort ce urma să aibă un mesaj pro-gay.
Familia McArthur a fost dată în judecată, fiind acuzată de discriminare pentru orientare politică și sexuală, după ce s-au opus să facă tortul pe care trebuia înscrisă lema: Sprijinim căsătoria homosexuală (Suport Gay Marriage).
Judecătorii tribunalului le-au spus acestora lunea trecută că legea nu permite cofetarilor să ofere servicii doar acelor persoane ce sunt de acord cu credințele lor religioase. Judecătorii au recunoscut că familia nu a refuzat serviciul pentru că domnul Lee – ce a făcut comanda – era gay, dar cu toate acestea au pronunțat sentința motivând că refuzarea serviciului datorită sloganului, este „o discriminare directă”.
Sentința stabilește că laboratorul Ashers poate oferi un „serviciu complet sau nimic, dar nu doar unei categorii de clienți” și a adăugat: ceea ce nu se poate face este să oferi un serviciu ce reflectă doar propriul mesaj politic sau religios față de orientarea sexuală”.

Citiți mai mult accesând:

http://benidradici.com/cofetarii-din-irlanda-de-nord-sunt-amendati-pentru-ca-au-refuzat-sa-faca-un-tort-pro-homosexual/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.