Familia nu este un alt stil de viata! – Pozitia Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea cu privire la demersurile de modificare a Constitutiei


Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania solicita public si incurajeaza sustinerea practica a tuturor demersurilor de modificare a articolului 48, alineatul 1, din Constitutia Romaniei, avand ca scop o definire explicita si neinterpretabila a familiei.
Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania sustine in mod deplin urmatoarea formulare a articolului 48, alineatul 1, din Constitutia Romaniei:

Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”

Impunerea sociala a unor definitii si modele nefunctionale care ataca familia, asa cum a fost initial definita, nu reprezinta o solutie benefica. Parteneriatele sociale sau de convietuire intre diferite persoane nu pot fi asimilate familiei deoarece nu o reprezinta.
Familia nu este un alt „stil de viata”, nu este un simplu contract sau doar un parteneriat social, ci o institutie afirmata si binecuvantata de Dumnezeu in Eden. Orice abatere si interpretare abuziva a conceptului original de familie implica nu doar o afectare a vointei lui Dumnezeu ci si un atentat asupra viitorului umanitatii.
Omul a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca si, dupa ce i-a binecuvantat, Dumnezeu le-a zis: „Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l” – Geneza 1: 27-28. Apoi, tot in Cartea Genezei, in capitolul 2:24, gasim scris: „De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup”.
Institutia casatoriei, asa cum o vedem definita din primele pagini ale Scripturii nu slujeste doar unitatii sufletesti, satisfactiei sexuale sau protejarii sociale si patrimoniale ci ofera si cadrul potrivit pentru inmultirea si perpetuarea familiei umane.
Solicitarea este in acord atat cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cat si cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului care opereaza in mod intentionat cu notiunea de „barbat si femeie” si nu cu cea de „soti” in ceea ce priveste recunoasterea dreptului la casatorie si consacrarea dreptului de a intemeia o familie.
In acest context, desi respectam opiniile celor care pot gandi diferit, desi credem ca toti oamenii, indiferent de rasa, sex sau orientare sexuala, sunt copiii lui Dumnezeu si trebuie sa fie tratati cu politete, intelegere si o dragostea ca a lui Hristos, ne reafirmam convingerea ca societatea are ca baza familia si ca sanatatea si prosperitatea societatii in care traim este direct legata de utilizarea corecta a conceptului original de familie, la fel cum bunastarea corpului este data de functionarea corecta a inimii.
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!
Comitetul Uniunii de Conferinte

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania

Sursa:

http://afirmativ.com/2016/01/23/familia-nu-este-un-alt-stil-de-viata-pozitia-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea-cu-privire-la-demersurile-de-modificare-a-constitutiei/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Familia nu este un alt stil de viata! – Pozitia Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea cu privire la demersurile de modificare a Constitutiei

  1. octavpelin spune:

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Comentariile sunt închise.