PORTRETUL UNUI PĂCĂTOS

Toţi s-au dovedit nişte netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar. Psalmul 14:3
Unii oameni pretind că sunt corecţi din punct de vedere moral şi că n-au nevoie de salvarea asigurată de Domnul Isus la cruce. Ei se cred destul de buni să stea în faţa lui Dumnezeu pe baza propriilor merite. Dacă aceşti oameni s-ar vedea în realiate aşa cum sunt, aşa cum îi vede Dumnezeu, ar fi deosebit de şocați.
Acum să vă povestesc despre o femeie care s-a căsătorit cu un bărbat care iubea mult alcoolul . Bărbatul credea că „se poate lăsa” de alcool, dar cu toate acestea se dădea în spectacole când spunea asta . Într-o zi, soţia i-a făcut câteva fotografii în timp ce era „mort de beat”. 

După câteva zile, le-a pus pe masă alături de farfuria din care îşi lua micul dejun. Văzându-le , omul acesta a avut parcă o revelaţie. Nu mai putea nega adevărul stării în care ajunsese.
Pentru „fotografia” făcută de Dumnezeu omului păcătos, caută la Romani 3:9-18. Este o imagine tulburător de clară a ceea ce suntem în realitate, despărţiţi de harul Lui salvator. Ea subliniază nevoia de a fi curăţaţi şi iertaţi prin sângele vărsat de Cristos.
Te-ai privit vreodată cu atenţie? Ţi-ai recunoscut adevărata înfăţişare înaintea ochilor lui Dumnezeu şi ţi-ai pus încrederea în Domnul Isus? El îţi va spăla toate păcatele, făcând din tine o creaţie nouă. Apoi, Dumnezeu nu Se va mai uita la tine ca la un păcătos, ci ca la un sfânt !
Cu drag ,

Gabriel Bădița

Acest articol a fost publicat în Bucuria sufletului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.