Mesajul baptiştilor moderaţi: „Famila trebuie apărată, dar biserica trebuie să îşi clarifice mai întâi propriile probleme” 

Mesajul pastorului baptist Viorel Iuga, preşedinte al Alianţei Evanghelice din România, prin care a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, să se pronunţe în legătură cu familia tradiţională versus căsătoriile între homosexuali, a fost a adus un val de critici la adresa bisericii.

Viorel Iuga a fost acuzat şi de aroganţa cu care i s-a adresat preşedintelui. Iuga a avut chiar un discurs ameninţător pentru Iohannis, spunând: „Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră”. 

Profesorul timişorean Marius Cimpoae, membru al Bisericii Baptiste Germane din Timişoara, cea mai veche biserică baptistă din sud-vestul României, a ţinut să transmită un mesaj moderat cu privire la această problemă.

“Este foarte adevărat că baptiştii au fost cunoscuţi în istorie ca cei mai vajnici luptători pentru drepturile omului şi pentru libertatea religioasă şi e foarte bine că astăzi avem lideri dispuşi să continue această tradiţie, dar să nu pierdem din vedere cine suntem şi care trebuie să fie scopul final al acţiunilor noastre. Să luptăm, dar să luptăm cu demnitate şi cu decenţă. Să ne iubim fraţii, dar fără să îi jignim pe ceilalţi. Şi apoi, să luptăm, dar fără să pierdem din vedere că Dumnezeu este suveran şi că El are în control toate lucrurile şi că s-ar putea ca, în voinţa Lui permisivă, unele lucruri să fie chiar îngăduite de El”, a spus Marius Cimpoae.
Citiți mai multe accesând 

http://m.adevarul.ro/locale/timisoara/mesajul-baptistilor-moderati-famila-trebuie-aparata-biserica-trebuie-isi-clarifice-mai-intai-propriile-probleme-1_580bb7325ab6550cb8cfa653/index.html

Acest articol a fost publicat în COMUNICATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mesajul baptiştilor moderaţi: „Famila trebuie apărată, dar biserica trebuie să îşi clarifice mai întâi propriile probleme” 

  1. Ioan Joldes zice:

    Cand a fost vorba de a protesta împotriva abuzurilor Barnevernet împotriva familiilor Bodnariu, Nan etc. s-au gasit unii care sa ne îndemne sa nu protestam, ne-au spus ca justiția si diplomația trebuie sa lucreze, ca trebuie doar sa ne rugam, ca nu înțelegem noi cat de bine e in Norvegia, ca si biserica o duce bine acolo etc.
    Slava Domnului ca nu i-am ascultat si am împletit rugaciunea cu acțiunea; si familiile se reunesc!!! Haleluia!
    Mi-a plăcut atât de mult un citat spus de un vorbitor la mitingul pentru susținerea familiei de la Oradea : „De-atâta lup si oaia prinde a musca”- superb!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.