SUNT UN FANATIC RELIGIOS !?


Președintele Klaus Iohannis intrebat despre initiativa de a schimba un articol din Constituție –  cel legat de definirea familiei ca unirea dintre bărbat și femeie, a răspuns cam alături, vrind să dea o lectie de toleranță și să ne spună ceva despre morală. Iată ce a declarat „Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. „… M-am mirat – ce legătură este intre a accepta sau nu homosexualitatea – adica familia alcătuită din persoane de acelasi sex cu fanatismul religios. În Biblie homosexualitatea este privita ca un mare păcat. Apropo de religia d-lui Iohannis care știu că estre credincios, merge la biserică la slujbe etc.

Nu există – dupa opinia mea – nicio legatură între fanatismul religios și a accepta/a respinge familia formată din persoane  de același sex. Or fi trei milioane de fanatici religioși (citi au semnat memoriul impotriva modificarii Constitutiei in România!? Ortodoxisti radicali, trandionalisti si bigoti care refuză sa accepte homosexualitatea ca pe ceva normal !? Ma indoiesc fff tare. Poti foarte bine să nu accepti homosexualitatea si să fii ateu. sau un practicant moderat al unui cult. De ce nu!?

iohannis 2Mă clasific conform ziselor președintelui printre fanaticii religioși din țara asta. Nu doresc modificarea Constituției. Nu sunt adeptul  asa-zisei ” corectitudini politice”de care face uz aici Klaus Iohannis. Cred că modul cum definește Constituția noastră familia – ca unirea dintre persoane de sex diferit – este corect.

„Sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt” incheie președintele Iohannis. De acord, dar dacă îl taxezi pe cel care nu crede ca tine că e fanatic religios, ai făcut deja primul pas spre intoleranță. Se aplică o etichetă pentru a avea motive să combati o idee, o credință, o atitutudine. Fanatismul este in altă parte in acest caz.  Vreau să cred că a fost doar o gafă și atît, o exprimare nefericită.

STELIAN TANASE

www.stelian-tanase.ro/sunt-un-fanatic-religios

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la SUNT UN FANATIC RELIGIOS !?

  1. octavpelin zice:

    UN BLOG CU POSTARI PERTINENTE,ARGUMENTATE SI ADEVARATE!,URMARESC BLOGUL TAU !,CU STIMA OCTAV!

  2. „,… . Trebuie sa ascultam mai mult de DUMNEZEU , decat de oameni. „. ( Faptele apostolilor 5 : 29 ). In consecinta , absolut toti parlamentarii acestei lumi , trebuie sa asculte mai mult de DOMNUL DUMNEZEU CEL SFANT , decat de oameni , in general , chiar cand vine vorba de legalizarea casatoriilor homosexuale , fie ca Duhul Sfant al DOMNULUI DUMNEZEU CEL SFANT sa actioneze cu toata puterea asupra acestei categorii sociale , determinandu – i sa renunte la aceste practici atat de scarboase , lucru afirmat si in Biblie… AMIN !

Comentariile sunt închise.