SUA: Două femei creștine au fost condamnate la închisoare datorită refuzului de a face invitații pentru nunți gay


Două femei creștine din Arizona au primit o condamnare de 6 luni la închisoare și o amendă de $2500 după ce au refuzat să facă invitații pentru nunți gay, sentința nefiind definitivă.
Joanna și Breanna, care dețin Brush & Rikao Studio, o companie care face articole de papetărie personalizate și invitații pentru nunți și alte evenimente, sunt acuzate de violarea unei ordonanțe aprobată de primăria orașul Phoenix, care protejează homosexualii de discriminare, relatează The Christian Post.
Creștinii care dețin afaceri au obligația, conform ordonanței, de a satisface toți clienții, inclusiv cuplurile de același sex care vor invitații pentru nunta lor – ceea ce ele au refuzat să facă pentru cuplurile de homosexuali din cauza credintei lor.
Într-o restricție suplimentară la libertatea de exprimare, ordonanța previne, de asemenea, ca Joanna și Breanna să explice clienților și publicului că ele fac artă în concordanță cu convingerile lor despre căsătorie.
Ca urmare a refuzului lor de a face invitatii de nunta pentru cuplurile homosexuale, antreprenoarele creștine se confruntă cu o amendă $2500 și chiar închisoare de până la șase luni.
Avocatul Jonathan Scruggs de la Alianța Apărării Libertății (ADF), care reprezintă Joanna și Breanna, a susținut că femeile nu au făcut nimic greșit și doar și-au apărat valorile lor creștine. De asemenea, el a declarat că cele două ar trebui să aibă o anumită formă de libertate artistică.
„Artiștii nu ar trebui să fie amenințat cu închisoare și alte sancțiuni, pur și simplu pentru a face artă, care este în concordanță cu convingerile lor”, a spus Scruggs.
Cu toate acestea, judecătorul Karen Mullins de la Curțea Superioară din Maricopa County a negat motivul Joannei și Breannei împotriva ordonanței de Phoenix, numind poziția lor „absurdă”. Femeile creștine au în vedere depunerea unui recurs, potrivit avocatului lor.
Rugați-vă pentru libertatea de exprimare a credinței creștine în SUA!

http://www.stiricrestine.ro/2016/10/08/sua-doua-femei-crestine-au-fost-condamnate-la-inchisoare-datorita-refuzului-de-a-face-invitatii-pentru-nunti-gay/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE. Salvează legătura permanentă.